Prima pagină » Sport » Câți spectatori au venit pe Arena Națională la meciul Austria – Macedonia de Nord, de la EURO 2020
Câți spectatori au venit pe Arena Națională la meciul Austria - Macedonia de Nord, de la EURO 2020

Câți spectatori au venit pe Arena Națională la meciul Austria – Macedonia de Nord, de la EURO 2020

15 iun. 2021, 02:00,
în Sport

Meciul Austria – Macedonia de Nord, scor 3-1, a găzduit 9.082 de spectatori pe Arena Națională, în primul joc organizat de București la EURO 2020.
FRF a emis un comunicat cu privire la meciul Austria – Macedonia de Nord:

„Dintre cei 9.082 de spectatori din tribune, 76% au primit brățările de acces pe baza actelor medicale care dovedeau vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală în ultimele 90 de zile sau un test RT-PCR negativ din ultimele 72 de ore. Ultimele două situații au fost extrem de rare, principala cale de imunizare fiind vaccinarea.
Personalul care a organizat meciul și cel care a asigurat serviciile pentru spectatori a fost de asemenea verificat: 976 de persoane erau imunizate prin vaccinare sau trecere prin boală, iar 376 au fost testate rapid – zero cazuri pozitive”, anunță FRF.

EURO 2020, succes istoric al selecționatei lui Foda, la primul meci jucat la București

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) și Marko Arnautovic (89), dar inspirația selecționerul Franco Foda a făcut diferența, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reușit de Goran Pandev (28), care, la 37 de ani, a bifat primul său gol la un Campionat European.

Începutul de meci a fost confuz, dar la prima ocazie clară de gol s-a deschis scorul – Sabitzer a trimis o diagonală splendidă și Lainer a reluat acrobatic din voleu la colțul lung (18): 1-0.
Austria, fosta adversară a României din Liga Națiunilor, a avut o șansă mare să se desprindă pe tabelă, dar Kalajdzic a reluat modest la centrarea aceluiași Sabitzer și Dimitrievski a respins.
Doar zece minute a condus Austria, Macedonia de Nord reușind egalarea după o serie de erori în defensiva echipei antrenate de Franco Foda: mai întâi Hinteregger a degajat în Sabitzer, mingea a ajuns în careu, portarul Bachmann a ieșit la intercepție, dar a scăpat balonul după ce s-a ciocnit cu Alaba și Trajkovski, iar „veteranul” Pandev a avut de îndeplinit o misiune simplă, trimițând în plasă (28), 1-1.

România a învins Macedonia de Nord, chiar pe Arena Națională

Macedonia de Nord, echipă învinsă de România cu 3-2 pe Arena Națională în martie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a avut o oportunitate notabilă în min. 63, când Nikolov, fostul jucător de la Viitorul, a fost blocat de portar.
Un minut mai târziu, austriecii au trecut pe lângă gol, portarul Dimitrievski respingând salvator mingea trimisă de Gregoritsch (64).
Mutarea făcută de Foda, cu introducerea lui Michael Gregoritsch, a dat roade. Atacantul lui Augsburg a înscris al doilea gol al Austriei (78), devansându-l pe portarul Dimitrievski la centrarea perfectă a lui Alaba.
Scorul final a fost decis de Arnautovic, care, la puțin timp după ce a intrat, a marcat în minutul 90, după o pasă genială a lui Laimer și o ieșire nefericită a portarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *