Prima pagină » Razboi în Ucraina » Câţi soldaţi ruşi au murit în războiul din Ucraina. Armata ucraineană a făcut anunțul

Câţi soldaţi ruşi au murit în războiul din Ucraina. Armata ucraineană a făcut anunțul

15 mart. 2022, 11:36,
în Razboi în Ucraina

Armata Ucrainei a anunţat luni, 14 martie 2022, câţi soldaţi ruşi au murit de la începutul operaţiunii militare din ţară vecină.

Astfel, peste 13.500 de militari ruși ar fi decedat, răniți sau capturați în cele 20 de zile de când Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat debutul războiului din Ucraina.

Câți soldaţi ruşi au murit în războiul din Ucraina. Sute de vehicule blindate, distruse de ucraineni

Armata din Ucraina afirma că pe lângă cei peste 13.500 de militari ruşi decedaţi sau capturaţi, militarii ucraineni și forțele civile ar fi reușit să distrugă sute de tancuri şi vehicule blindate.

Bilanţul pierderilor armatei ruse:

404 tancuri
1.279 de vehicule blindate
150 de sisteme de artilerie
64 de lansatoare multiple de rachete
36 de mijloace de apărare aeriană
81 de aeronave
95 de elicoptere
640 de vehicule
3 nave / bărci
9 drone

Este important de precizat faptul că aceste cifre prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism. De asemenea, și Rusia susține că a produs pagube însemnate Ucrainei.

Reamintim faptul că zilele trecute un soldat ucrainean a murit, după ce pentru a proteja un copil de atacul ruşilor i-a dat vesta antiglonţ.

Ce le cere preşedintele Volodimir Zelenski membrilor NATO

La finalul săptămânii trecute, preşedintele Ucrainei le-a cerut din nou membrilor NATO o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina. În acest context, Volodimir Zelenski a menţionat ca asaltul militar al Rusiei asupra statului ucrainean se va extinde şi la membrii NATO, dacă alianţa nu va institui această interdicţie.

„Anul trecut, i-am avertizat clar pe liderii NATO că dacă nu vor exista sancțiuni preventive dure împotriva Rusiei, aceasta va începe un război”, a declarat Zelenski în mesajul video postat, ca în fiecare seară, pe pagina sa de Facebook. „Am avut dreptate. Acum repet, din nou: dacă nu ne închideți cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor din țările NATO”, a avertizat președintele ucrainean.

După declaraţia lui Zelenski, ministrul britanic al Sănătății a menţionat ce se întâmplă dacă ajung rachete rusești pe teritoriul NATO. Precizăm faptul că duminică rușii au lovit o bază militară aflată la 24 de kilometri de granița cu Polonia. Sajid Javid a spus că acest lucru nu este imposibil.

Mai mult decât atât, Alianța Nord-Atlantică ar reacționa în urma unui astfel de atac, susţine Sajid Javid.

„Le-am comunicat foarte clar ruşilor, chiar înainte de începutul acestui conflict, că şi dacă un singur vârf de bocanc rus calcă pe teritoriul NATO, acest lucru va fi considerat act de război”, a afirmat ministrul britanic.

Din păcate, Ministerul Apărării din Rusia anunța, în urmă cu trei zile, că vor începe lovituri pentru a distruge capabilitățile militare ale Ucrainei, cu scopul de a demilitariza țara.

Având în vedere că Armata Ucrainei a transmis câți soldați ruși au murit în război, în următoarele zile se așteaptă o altă raportate a bilanțului deceselor și pagubelor rusești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`