Câți lei a dat acest turist american pe o gogoașă cu brânză, în stațiunea Baia Sprie din Maramureș

09 ian. 2023, 11:28,
BZI.ro, în Cancan

Un american dornic să viziteze România a luat-o la pas prin țara noastră, pentru a descoperi minunile cu care ne lăudăm. Și cum preparatele tradiționale românești ne reprezintă, bărbatul nu putea să nu viziteze stațiunea Baia Sprie din Maramureș.

Pe cât de frumoasă este această zonă, pe atât de delicioasă poate fi mâncarea. Americanul care ne-a vizitat țara a fost curios să guste o gogoașă cu brânză, pentru care a scos din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 3 lei.

Câți lei a dat acest turist american pe o gogoașă cu brânză

Gogoșile cu brânză au fost vedetele copilăriei multora dintre noi. Preparate de mama sau de bunica în casă, ne amintim cu drag de pofta cu care le mâncam. După ani și ani, ele sunt consumate și acum și nu doar de români, ci și de turiștii care ne vizitează țara.

Bărbatul din America care a vizitat România a fost curios să afle ce gust are o gogoașă umplută cu brânză. El este cunoscut pe rețelele de socializare, în urma postărilor pe care le face pe contul său de TikTok.

Într-un clip video postat pe platformă, turistul le-a transmis celor care îl urmăreau faptul că o gogoașă cu brânză costă 3 lei. În urma unui calcul simplu, el a ajuns la concluzia că valoarează aproximativ 0,6 dolari doar o singură clătită.

Prețul i s-a părut unul rezonabil, motiv pentru care a ales să își cumpere una. A rămas plăcut surprins de gustul pe care îl avea, și nu a putut să nu remarce faptul că era plină de brânză.

,,Este de aproximativ 0,6$ per clătită. Hai să luăm și noi. E atât de bună. De fapt, e plină de brânză.”, a fost reacția turistului american față de gustul gogoșii și de prețul destul de accesibil pe care a trebuit să îl plătească.

Cât a plătit un turist pentru un meniu cu doi mici într-un restaurant din Aeroportul Otopeni

Steve și Ivana au venit din Canada pentru a vizita cât mai multe locuri frumoase din România. Cei doi au obiceiul de a se plimba prin diferite țări și de a descoperi tradițiile și mâncărurile locale. Bărbatul a rămas profund impresionat de modul în care românii aleg să gătească micii, tocmai de aceea a dorit să se bucure de o ultimă „gustare” înainte de a părăsi România și a se îndrepta către Brazilia.

Deoarece timpul îi permitea, Steve a mers alături de partenera sa, Ivana, în restaurantul din Otopeni, unde a comandat un meniu cu doi mici, o porție de cartofi prăjiți și o apă. Mare i-a fost mirarea bărbatului în momentul în care a văzut că are de achitat 53 de lei pe tot meniul. În videoclipul postat de turist pe YouTube a explicat faptul că un singur mic l-a făcut să scoată din buzunar 14 lei.

„După cum se pare, mi-am luat țeapă. 14 lei un mic. 53 de lei pentru doi mici, cartofi prăjiți și apă. Ar fi bine să fie cei mai buni mici pe care i-am mâncat în viața mea. Măcar mi-au dat și muștar. Ultimii mici mâncați în România, să vedem: au meritat fiecare leu, sunt foarte buni. Să fim onești, sunt prea scumpi, dar, până și micii din aeroport sunt buni aici. Sunt de cinci ori mai scumpi decât ar trebui. Exagerez, dar pe stradă un mic e patru lei, aici e 14”, a declarat Steve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *