Prima pagină » Actualitate » Câți kilometri vor fi dați în circulație din autostrada A1 Sibiu-Pitești până la 1 decembrie. Anunțul lui Sorin Grindeanu
Câți kilometri vor fi dați în circulație din autostrada A1 Sibiu-Pitești până la 1 decembrie. Anunțul lui Sorin Grindeanu

Câți kilometri vor fi dați în circulație din autostrada A1 Sibiu-Pitești până la 1 decembrie. Anunțul lui Sorin Grindeanu

08 sept. 2024, 16:20,
în Actualitate

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că, până la 1 decembrie, vor fi dați în circulaţie 16-17 kilometri din autostrada A1 Sibiu-Piteşti.

Potrivit contractului, termenul de finalizare ar trebui să fie septembrie 2025. Sunt aproximativ 30 de kilometri, iar jumătate vor fi gata până de Ziua Națională.

„Am început ziua pe tronsonul Piteşti – Curtea de Argeş, pe lotul 5 din tronsonul Sibiu-Piteşti, la celălalt capăt faţă de Sibiu – Boiţa. Termenul de finalizare, conform contractului, ar trebui să fie septembrie 2025, sunt aproximativ 30 de kilometri de autostradă. La ce am văzut azi, împreună cu colegii mei de la Ministerul Transporturilor, pot să vă spun că sunt undeva în jur de 80% gata (lucrările – n.r.) şi sunt extrem de optimist că până undeva în jurul datei de 1 decembrie, vom putea da în circulaţie cel puţin jumătate din acest tronson, adică primii 16-17 kilometri de la Bascov, de unde se intră pe Valea Oltului pâa descărcarea de la Băiculeşti”, a spus Sonă lrin Grindeanu.

„Au fost săpați 1.655 de metri”

Ministrul Transporturilor susține că, până în prezent, la cele două tuneluri din prima secțiune montană au fost săpați 1.655 de metri, dintr-un total de 2.700 de metri. Stadiul lucrărilor ar fi de peste 47%.

„Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) a autostrăzii Sibiu – Pitești (A1). Au fost săpați 1.655 de metri, în total, la cele două tuneluri ale primei secțiuni montane”, a transmis Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024