Prima pagină » Actualitate » Câţi elevi s-au vaccinat anti-Covid-19, în ultimele zile. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul
Câţi elevi s-au vaccinat anti-Covid-19, în ultimele zile. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul

Câţi elevi s-au vaccinat anti-Covid-19, în ultimele zile. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul

03 sept. 2021, 09:26,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Nu mai puţin de 5.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani și aproximativ 3.000 de tineri cu vârsta între 16 și 19 ani s-au vaccinat în ultimele zile, anunță ministrul Educației şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu. Numărul total al elevilor cu vârsta între 12 și 16 ani, care s-au imunizat este de peste 34.700.

„Am avut un progres important la categoria de vârstă 12-15 ani. Numărul lor a crescut la ultima raportare la 34.706, cu câteva zile înainte fiind puțin peste 29.000. Deci 5.000 de elevi vaccinați în câteva zile – un progres important, nu atât de mare pe cât ne-a dorit, dar un progres important. Vom verifica la această categorie de vârstă și la sfârșitul săptămâna care e rata de infectare”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Rata de vaccinare împotriva noului coronavirus a tinerilor, în România

Conform declaraţiei făcute de ministrul Educaţiei, în ultimele zile s-au vaccinat nu mai puţin de 3.000 de tineri din categoria 16-19 ani, iar progresul a fost „mai puțin important”.

Sorin Mihai Cîmpeanu precizează că rata de vaccinare la categoria 16-19 de ani e „puțin peste 20%”, iar la 12-15 ani „aproape 5%”.

Numărul tinerilor vaccinați este sub media națională

În continuarea declaraţiilor, ministrul Educației și Cercetării a precizat faptul că atât 5% cât şi 20% sunt cifre care sunt sub media naţională. Ministrul Sorin Cîmpeanu a reiterat efortul comun pe care trebuie să îl facă toată lumea, inclusiv a unor acţiuni de informare:

„Și 5% și 20% înseamnă sub media națională, care deja nu este prea sus. E nevoie de un efort comun, este nevoie de acțiuni de informare care au demarat deja, există în fiecare școală o persoană care va facilita legătura între DSP și părinți, pentru a putea răspunde părinților la orice întrebare legată de vaccinare”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Părinţii îşi vor da sau nu acordul printr-un formular

Ministrul Educației şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu, a transmis faptul că Ministerul pregăteşte o serie de formulare prin care solicită acordul părinţilor în ceea ce priveşte vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Formularele vor fi distribuite după începerea noului an şcolar, iar părinții vor putea răspunde cu „da” sau „nu”.

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care, prin intermediul diriginților, va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. Este o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a explicat Sorin Cîmpeanu.vaccin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *