Prima pagină » Local » Câți copii s-au născut chiar în ziua de Crăciun la Maternitatea „Cuza Vodă”! De ce sunt considerați speciali
Câți copii s-au născut chiar în ziua de Crăciun la Maternitatea „Cuza Vodă”! De ce sunt considerați speciali

Câți copii s-au născut chiar în ziua de Crăciun la Maternitatea „Cuza Vodă”! De ce sunt considerați speciali

28 dec. 2022, 02:00,
în Local

De Crăciun, 37 de familii au primit cel mai frumos dar de la Dumnezeu – un copil. În seara de Ajun și în primele zile ale Crăciunului, la Maternitatea „Cuza Vodă” Iași au venit pe lume 37 de copii. În prima zi de Crăciun, la cea mai mare maternitate din Moldova, 19 copii au văzut lumina zilei

Din totalul nou-născuților, șapte au fost internați în Terapie Intensivă, cel mai mic bebeluș cântărind 1.500 de grame. Proaspetele mămici și copiii născuți în noaptea de 24 spre 25 decembrie au fost vizitați de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași.

19 copii s-au născut chiar în ziua de Crăciun!

În prima zi de Crăciun, la Maternitatea „Cuza Vodă” Iași s-au născut 19 copii. Din totalul nou-născuților, cinci sunt fetițe, băiețeii conducând detașat.

„În perioada de 24, 25 și 26 decembrie 2022, la Maternitatea «Cuza Vodă» Iași s-au născut 37 de copii, 16 fetițe și 21 de băieței. Dintre aceștia, șapte au fost internați în Terapie Intensivă. Pe data de 25 decembrie au venit pe lume cinci fetițe și 14 băieței, deci băiețeii au fost la putere. Cel mai mic nou-născut dintre cei care sunt în Terapie Intensivă cântărește 1.500 de grame”, a precizat dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternității „Cuza Vodă” Iași.

Duminică, 25 decembrie 2022, în prima zi de Crăciun, pompierii ieșeni, alături de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, au dăruit cadouri mămicilor care au născut în noaptea de 24 spre 25 decembrie la maternitatea din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași.

Este al zecelea an când mămicile au primit de la pompierii ieșeni tot ce are nevoie un nou-născut pentru primele zile: hăinuțe și produse de igienă, o icoană alături de o carte de rugăciuni, o mașină de pompieri, toate fiind binecuvântate de către preotul unității. Acest obicei a fost întrerupt doar în cei doi ani de pandemie de COVID-19.

„Ne dorim să fim alături de comunitate și alături de mamele care sărbătoresc în mod deosebit, prin nașterea unui copil, bucuria măririi familiei”, a declarat inspectorul șef al ISU Iași, colonel Ionuț-Ciprian Grădinaru.

De ce sunt speciali copiii născuți de Crăciun

Se crede că persoanele născute de Crăciun sunt speciale. Tradiția spune că acestea au o misiune de îndeplinit și că întreaga viață le va fi conturată în jurul acesteia. Se crede că persoanele născute în data de 25 decembrie sunt menite a avea succes. De aceea, multe dintre persoanele născute în ziua de Crăciun își aleg meserii îndrăznețe, care presupun și foarte multe riscuri.

De asemenea, se mai crede că cei născuți pe 25 decembrie știu să profite de toate oportunitățile ce le ies în cale. Tradiția spune că persoanele născute în ziua de Crăciun se nasc sub o stea norocoasă, având foarte mult noroc în viață. Se spune că, de-a lungul vieții, cei născuți de Crăciun vor avea parte de foarte multe momente în care vor reuși să pună totul la punct, bazându-se pe noroc. Că vorbim despre noroc la bani, în carieră sau în viața personală, persoanele născute de Crăciun par să fie protejate.

În plus, chiar dacă nu există studii în acest sens, se pare că cei născuți chiar în ziua de Crăciun sunt înzestrați și cu longevitate, mulți ajungând la vârste venerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *