Prima pagină » Local » Câți copii trebuie să nască o femeie? Părintele Calistrat Chifan: „Fă câți poți crește, dar fă-i cu responsabilitate” – VIDEO

Câți copii trebuie să nască o femeie? Părintele Calistrat Chifan: „Fă câți poți crește, dar fă-i cu responsabilitate” – VIDEO

21 oct. 2022, 10:07,
în Local

Părintele Calistrat Chifan a discutat, în emisiunea BZI LIVE, despre câți copii trebuie să nască o femeie. Duhovnicul este de părere că Dumnezeu nu iubește nici femeia cu o mie de copii, nici femeia cu un copil, ci iubește mama cu copii credincioși.

Femeile pot naște doar o dată pe an și se pot reproduce aproximativ jumătate din viața lor. Potrivit unui studiu, s-a estimat că o femeie poate avea aproximativ 15 sarcini într-o viață și, în funcție de numărul de copii pe care îi naște la fiecare sarcină, probabil că ar putea să aibă 15-30 de copii.

Însă, așa cum spune părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, nu numărul de copii este important, ci credința pe care le-o insuflă mama lor, pentru a deveni oameni credincioși.

Câți copii trebuie să nască o femeie? Părintele Calistrat Chifan: „Dumnezeu iubește mama cu copii credincioși”

Potrivit părintelui Calistrat, Dumnezeu nu iubește nici femeia cu 1000 de copii, nici femeia cu un singur copil. El iubește mama cu copii credincioși. Astfel că, nu este relevant numărul de copii, ci contează credința pe care le-o insuflă mama, pentru a deveni oameni credincioși, plăcuți lui Dumnezeu. Așa cum Maica Domnului i-a insuflat lui Iisus viața prin sângele și trupul ei și el a devenit om Dumnezeu, exact așa o mamă poate să insufle credința fiului ei să devină om credincios, a adăugat îndrăgitul duhovnic.

„Dragostea mamei este egală cu cantitatea de credință, pe care i-a insuflat-o fiului său. Așa cum Maica Domnului i-a insuflat lui Iisus viața prin sângele și trupul ei și el a devenit om Dumnezeu, exact așa o mamă poate să insufle credința fiului ei să devină om credincios. Nu doar să naști la număr. Pe mine mă enervează, chiar detest ideea asta, mai văd emisiuni, unde se vorbește tot timpul „Să naștem copii”. Nu mă interesează! Dacă o femeie vrea să facă zece, mie mi-s dragi toți zece. Ucenicii mei toți au câte trei-patru, chiar și cinci. Nu a murit nici unul de foame și toți trăiesc. Dar niciodată nu am spus cuiva: „Fă copii, să fie la număr”. Nu! Fă câți poți crește, dar fă-i cu acea responsabilitate, ca tu să rămâi atașat de ei, până i-ai văzut oameni mari. Adică nu „hai că fac șapte, să fie la număr, să fie făcuți”. Că Dumnezeu nu iubește nici pe femeia cu 1000 de copii, nici pe femeia cu un copil. Dumnezeu iubește mama cu copii credincioși.”, a declarat părintele Calistrat Chifan pentru BZI LIVE.

Părintele a subliniat că oamenii care au schimbat ceva în lume, au făcut parte dintr-o familie bine educată, care l-au avut pe Dumnezeu în casa și în sufletul lor.

„S-a demonstrat categoric. Somitățile, valorile, geniile, oamenii de știință, oamenii de poezie, oamenii de cultură, oamenii de literatură, oamenii de specialitate în orice domeniu, toți au venit dintr-o familie bine aducată și cu prezența lui Dumnezeu în casa lor.”, a adăugat duhovnicul.

De ce apare tendința, în cazul mamelor, să facă diferență între copii?

În unele cazuri, mamele pot face diferență între copii, iar acest lucru poate fi explicat prin faptul că mama are niște simțiri în timpul sarcinii, care o determină să procedeze în acest fel. În momentul în care apar două, trei sau patru nașteri, apare și diferența de cum a fost dusă sarcina, de cum s-a născut și cum a crescut respectivul copil.

„Mama are niște simțiri în timpul sarcinii. Și în momentul când apar una, două, trei, patru nașteri, apare și diferența de cum ai dus nașterea, cum a mers sarcina, cum s-a născut, cum a crescut, prin ce a trecut. De exemplu, noi am fost doi frați și părinții mei aveau un vechi obicei, totdeauna spuneau „Fă tu, că ești mai mare” și fratele meu era cu trei ani mai mic. Știu că atunci când am crescut și eu, iar el avea 8-9 ani, spuneam: „Uite, am și eu vârsta pe care o aveam eu, de ce nu îi spui și lui să facă?” – „Da, dar tot tu ești mai mare”. Ei, asta nu înseamnă că părintele ține la unul sau la altul. Este protecția biologică a celui mai mic, cred că în mod firesc. Dar mâncarea când se pune pe masă, e toată la fel, haina e la fel, somnul e la fel, dragostea e la fel, suferința e la fel. Oricare dintre copii s-ar îmbolbnăvi, suferi, oricare din copii ar avea o problemă, suferi, oricare din copii are o bucurie, te bucuri. Deci nu se pune problema.”, a mai spus părintele Calistrat în emisiunea BZI LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 noiembrie 2024
08 noiembrie 2024