Prima pagină » National » Câți bani va primi fiica dr. Mioara Neagu, de la UPU Fetești. Mama, decedată din cauza covid
Câți bani va primi fiica dr. Mioara Neagu, de la UPU Fetești. Mama, decedată din cauza covid

Câți bani va primi fiica dr. Mioara Neagu, de la UPU Fetești. Mama, decedată din cauza covid

03 dec. 2020, 16:21,
în National

Doctorița Mioara Neagu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Feteşti a murit în această toamnă, la numai 48 de ani. Cauza decesului a fost infectarea cu COVID-19.

Acum, fiica ei se luptă pentru a primi pensia de urmaş. Studentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie, Petra Andreea mărturiseşte că întâmpină numeroase dificultăţi. Din câte se pare, Casa de Pensii i-a stabilit un venit de numai 1.622 de lei lunar. În motivaţie se precizează că dr. Mioara Neagu a murit de o boală obişnuită.

Iată ce a scris Petra Andreea pe pagina sa de Facebook:

”După cum bine ştiţi, mama mea a decedat în urma infectării cu virusul Sars Cov-2.

În urma acestui eveniment tragic, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaş. Ceea ce nu pot să concep este faptul că în decizia primită astăzi, cauza decesului este “o boală obişnuită” în opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilinţă, şi în acelaşi timp şi o jignire adusă la adresa mea şi a celor ce au iubit-o. Iubita mea mamă a luptat până în ultimul moment cu virusul ucigaş. Refuz să accept o asemenea greşeală.

Ceea ce mai vreau să subliniez este faptul că ar fi trebuit să beneficiez de un drept, care în momentul de faţă nu îmi este recunoscut. Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, Art. 2, alin(1),lit. d) şi Art. 4, trebuie să beneficiez de o pensie de urmaş COVID în semn de recunoştinţă pentru munca depusă de iubita mea mamă în spitale. Pensie egală cu 75% din salariul ei de bază, pensie pe care trebuia să o primesc pentru terminarea studiilor mele. Am încercat să discut şi să fac acest lucru posibil, însă nepăsarea în România este caracteristică. Nu mai spun de cuantumul stabilit de Casă de Pensii având în vedere prima pensie de urmaş, cea firească, pe care trebuie să o primesc.

Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile în spitale şi s-a dedicat întru totul în ceea ce a făcut. A vindecat şi a salvat multe vieţi. În urma acestor fapte realizate eu primesc doar 1622 de lei(unicul ei copil).

Ştiu că publicarea acestui mesaj nu îmi va rezolva problemele şi nu îmi va răspunde întrebărilor pe care mi le pun zilnic, însă am vrut să vă arăt încă odată în ce ţară trăim. O ţară în care nu se respectă legea! Bani pentru pensiile private au existat intodeauna, însă pentru o studentă rămasă fără mamă, ce doreşte să îşi continue studiile, se pare că nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Căci nu văd. Ruşine!!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *