Prima pagină » Actualitate » Câți bani se vor investi în alegerile locale! Este vorba despre o sumă uriașă
Câți bani se vor investi în alegerile locale! Este vorba despre o sumă uriașă

Câți bani se vor investi în alegerile locale! Este vorba despre o sumă uriașă

24 aug. 2020, 20:30,
Bianca Rebegea, în Actualitate

Câți bani se vor investi în alegerile locale! Pentru a putea fi organizate alegerile din acest an, trebuie luate o serie de măsuri de protecție. Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Vor fi achiziționate măști, mănuși, dezinfectanți și produse de igienă. Toate acestea au fost evaluate la 12 milioane de lei. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, fiind întrebat de Ludovic Orban, în cadrul ședinței de Guvern.

Câți bani se vor investi în alegerile locale! Este vorba despre o sumă uriașă

Luni, în ședința de Guvern, Ludoovic Orban l-a întrebat pe ministrul Sănătății dacă a făcut evaluarea pentru achiziția de produse pentru secțiile de vot, pentru alegeri.

„Să luați toate măsurile pentru urgentarea procedurii de achiziție și nu uitați fiți pregătiți pentru procedura de achiziție pentru alegeri”, i-a spus Orban, lui Tătaru.

„În acest moment avem o evaluare făcută pentru alegeri, la 12 milioane lei”, a răspuns ministrul.

Premierul i-a oferit indicații lui Nelu Tătaru să verifice imediat dacă Ministerul are banii necesari și să deruleze procedura în cel mai scurt timp.

„Verificați (dacă există bani în buget – n.r.), ca altfel va trebui să alocăm din fondul de rezervă și trebuie pregătită hotărârea de guvern pentru că altfel nu puteți lansa procedura. Pregătiți cu mai multe meticulozitate procedura. Ar trebui să deruleze extrem de rapid”, a mai spus Orban.

Pentru alegerile locale din 27 septembrie, vor fi achiziționate măști, mănuși și dezinfectanți, dar și produse de igienă pentru secțiile de vot din țară.

Scandal uriaș într-o localitate din Iași în prag de alegeri locale 2020. Liste de candidați, tăiate de Biroul Electoral. Acuzații de favoritism pentru candidații PSD Iași

Scandal uriaș într-o localitate din Iași în prag de alegeri locale 2020. Mai multe liste de candidați depuse pentru Consiliul Local din Țuțora au fost descompletate de Biroul Electoral de Circumscripție. Partidul Verde, Partidul Mișcarea Populară și Partidul Național Liberal nu vor avea liste complete la Consiliul Local. Mai mult, Partidul Verde nu mai poate avea reprezentanți în secțiile de votare pentru că nu are listă întreagă. Nu același lucru s-a întâmplat cu lista depusă de PSD Iași pentru comuna Țuțora, rămasă intactă

Scandal uriaș într-o localitate din Iași în prag de alegeri locale 2020. Listele depuse de mai multe formațiuni politice au fost descompletate printr-o decizie luată de Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Țuțora. Partidul Verde, Partidul Mișcarea Populară și Partidul Național Liberal nu vor avea liste complete la Consiliul Local. Mai mult, Partidul Verde nu mai poate avea reprezentanți în secțiile de votare pentru că nu are listă întreagă. Culmea, nu același lucru s-a întâmplat cu lista depusă de PSD Iași pentru comuna Țuțora, rămasă intactă.

Partidul Verde a rămas fără reprezentanți în secții la alegerile locale 2020

Lista de la Partidul Verde pentru Consiliul Local din localitatea ieșeană Țuțora a fost tăiată de Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) fără prea multe explicații. Astfel, partidul nu mai poate avea reprezentanți în secțiile de votare pentru că nu are listă întreagă. Conducerea organizației reclamă un abuz fără precedent din partea celor de la Biroul din comună. Partidul Verde a depus o listă cu 16 nume pentru Consiliul Local al comunei Țuțora pentru a candida la alegerile locale 2020. Numai că Biroul Electoral de Circumscripție din localitate nu a luat în calcul întreaga listă. Partidul Verde a depus o listă cu 16 candidați pentru consilieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *