Prima pagină » Stiri si curiozitati » Câţi bani poate să câștige un șofer român de TIR în străinătate

Câţi bani poate să câștige un șofer român de TIR în străinătate

26 oct. 2022, 10:29,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Un șofer de TIR român care muncește în Germania, aflat la început de drum, câștigă mai mulți bani decât un medic rezident de la noi din ţară.

Cosmin, este un român plecat peste hotare pentru a-și câștiga existența. Acesta muncește ca șofer de TIR în Germania și povesteşte pe o reţea de socializare că se poate ajunge uşor la un salariu de 3.000 de euro în această meserie.

Șoferii de TIR din străinătate plătiți mai bine decât medicii rezidenți din România

Românul pe TIR în Germania de trei luni și are un salariu la care mulți români doar visează. Cosmin relatează că are un program de 10 ore pe zi șu un salariu mai mult decât motivant. Acesta le dezvăluie internauților programul său și micile trucuri prin care poți câștiga chiar mai mult dacă ești o persoană dedicată și muncitoare.

„Salariul meu pe camion în Germania diferă de la ore și ce fel de ore. Dacă fac ore suplimentare, dacă le las plătite sau îmi iau liber, dacă orele suplimentare sunt de noapte sau nu.  Sâmbăta se plătește iar bine. Aici, unde sunt eu, se plătește bine.

Salariul pe camion este aproximativ între 2.500 şi 2.800 de euro în mână, cu bonusuri între 2.880 de euro și 2.904 euro în mână.

Dacă ești căsătorit poți ajunge și la 3.300-3.400-3.500 de euro, depinde câte ore lași la plată.

Și vă zic că mai mult de 10 ore de muncă nu facem, nu avem voie. Pe lângă salariu mai avem și banii de concediu, banii de Crăciun și așa mai departe. Mai avem și bonuri.

Lucrez de trei luni și am primit deja peste 300 de euro cupoane. Și munca în sine mie îmi place, mă duc cu plăcere la muncă”, spune românul plecat să lucreze în Germania.

Lista ţărilor care oferă cele mai bune salarii anuale pentru șoferii de TIR

Țara care oferă cel mai motivant salariu anual, pentru șoferii de TIR, este Elveția, cu suma de 71.089 de euro. Următoarele țări din top sunt Australia cu 54.439 de euro, Belgia cu 50.918 de euro, Norvegia cu 48.002 de euro, SUA cu 47.556 de euro, Germania cu 47.723 de euro, Olanda cu 47.289 de euro, Austria cu 46. 635 de euro, Canada cu 43. 838 de euro și Suedia cu un salariu anual de 43.138 de euro.

Salariu atractiv pentru o badantă în Germania

Dacă ești curios să afli cât de bine se plătește un îngrijitor, infirmier sau asistent medical în Germania, mai jos, îți vom prezenta o ofertă de loc de muncă publicată pe un site destinat special anunțurilor de recrutare.

Potrivit anunțului, postul publicat pe internet, în urmă cu scurt timp, cineva oferă suma de 3.200 de euro pe turnus (60 de zile) + bonus de transport, până la 300 de euro. Iar acesta este doar salariu de început, pe care un îngrijitor de bătrâni îl poate primi.

Locul de muncă este în Germania, orașul Saarbrücken, iar cel care este interesat de job va trebui să aibă grijă de o femeie care se deplasează cu ajutorul unui rolator.

Angajatorul oferă și cazarea, într-o cameră separată față de persoana pe care o va avea în grijă. Internetul este disponibil în locuință, cel care va accepta oferta de job nu va fi nevoit să plătească nicio taxă.

Și asta nu este totul! Persoana căutată pentru acest loc de muncă va avea și contract, va putea beneficia de concediu medical, dar și de odihnă, alocație pentru copii, va avea asigurare socială, dar și de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *