Prima pagină » Actualitate » Câți bani ia David Popovici pentru medalia de aur la JO 2024: A dat lovitura la 19 ani!

Câți bani ia David Popovici pentru medalia de aur la JO 2024: A dat lovitura la 19 ani!

30 iul. 2024, 08:51, 2 ,
în Actualitate

Înotătorul român David Popovici a reușit să cu cerească medalia de aur la Jocurile Olimpice la proba de 200 de metri liber înot. După această performanță extraordinară reușită de tânărul de 19 ani, mulți s-au întrebat câți bani ia David Popovici pentru medalia de aur la JO 2024, din partea Comitetului Olimpic Român.

Câți bani ia David Popovici pentru medalia de aur la JO 2024

David Popovici, în vârstă de 19 ani, a devenit campion olimpic la Paris, după ce a câștigat finala probei de 200 m liber înot.

În urma cuceririi medaliei de aur la JO 2024, David Popovici va fi răsplătit de Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu 140.000 de euro, potrivit spuselor Elisabetei Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

„140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz”, sunt premiile în bani pe care le primesc sportivii români în cazul clasării pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris, a spus Lipă.

Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, a fost al treilea după 100 de metri, apoi a urcat pe doi la 150 de metri, reuşind să îl devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei. Românul a oprit cronometrul la 1:44:72, la doar două sutimi în fața lui Richards!

Popovici, dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc. Podiumul a fost completat de americanul Luke Hobson, în 1:44:79.

David Popovici, care a adus prima medalie României la JO 2024, va mai evolua la Paris şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate marţi (12:15), când vor avea loc şi semifinalele (21:30).

Ultima medalie olimpică a înotului românesc data din 2004, când Camelia Potec lua aurul la 200 m liber la Atena, iar Răzvan Florea bronzul la 200 m spate.

„Orice e posibil la Jocurile Olimpice!“

După ce a câștigat medalia de aur la Olimpiadă, David Popovici a declarat că oricine poate face performanță dacă își dorește cu adevărat.

„Dacă eu am putut, băiat obișnuit, absolut oricine poate. Vă rog, faceți-o și voi!”, a declarat David Popovici la câteva minute după ce a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber de la Paris.

„Cine știe, orice e posibil la JO. Atâta timp cât ai un culoar, ai o șansă. Mă bucur că am luptat până la ultimul metru. Treaba încă nu s-a încheiat, însă bineînțeles că o să mă bucur. E o realizare imensă în primul rând pentru mine, mă bucur că țara m-a urmărit, tribuna e plină aici. Mă bucur că am asistat împreună la ceea ce am reușit. Mulțumesc!”, a spus David Popovici, întrebat dacă speră la o medalie și în proba de 100 de metri.

Cel mai mare ziar de sport din Franța remarcă performanța românului de 19 ani în finala câștigată la 200 metri liber înot la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Touchdown! Pentru a cuceri primul său titlu olimpic la vârsta de 19 ani, David Popovici a scos tot ce avea mai bun în ultimele lungimi ale probei de 200 de metri. Învingător în 1’44”72, într-un timp mai lent decât în semifinale și destul de departe de standardele internaționale, românul l-a învins cu două sutimi pe britanicul Matthew Richards, bine ascuns pe culoarul 1, și cu șapte sutimi pe americanul Luke Hobson (1’44”79). Germanul Lukas Märtens, care câștigase duminică proba de 400 m și care încercase să ia startul în cursă, s-a prăbușit în ultimii metri (1’45”46)”, a scris cel mai mare ziar de sport din Franța, iar fanii s-au întrebat câți bani ia David Popovici pentru medalia de aur la JO 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *