Prima pagină » Actualitate » Câți bani ia David Popovici de la CS Dinamo: Cum l-a recompensat Ion Țiriac

Câți bani ia David Popovici de la CS Dinamo: Cum l-a recompensat Ion Țiriac

23 aug. 2024, 08:47,
în Actualitate

Cluburile din România vor premia sportivii cu rezultate foarte bune la Jocurile Olimpice 2024. Astfel se va ști exact câți bani ia David Popovici de la CS Dinamo. Înotătorul care a câștigat medalia de aur la 200m liber, dar și bronzul la proba de 100m liber. Și Ion Țiriac a decis să îi premieze pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Câți bani ia David Popovici de la CS Dinamo

Înotătorul David Popovici va fi premiat și de CS Dinamo, a anunțat președintele clubului, Ionuț Popa.

„În acest moment, conform legislației, așteptăm ca Guvernul României, prin Comitetul Olimpic și Sportiv Român, să premieze sportivii și antrenorii și colectivele tehnice. Noi vom înainta o adresă către COSR, pentru a ne spune cu ce sumă au fost premiați fiecare și, conform legislației, noi putem acorda până la 50% din acea sumă.

Putem să dăm între 1% și 50%. Nici nu există discuții, la sportivi va fi 50% din sumă. Restul, în funcție de bugetul pe care îl vom avea. Avem doi ani să efectuăm aceste premieri, dar nu vom periclita bugetul clubului pe anul în curs, pentru a-l destabiliza. Prima dată ne ocupăm de sportivi. Cred că se învârt premierile clubului nostru în jurul a două milioane de euro”, a declarat Ionuț Popa.

Vineri, 16 august 2024, Ion Țiriac a oferit, prin intermediul fundației sale, câte o mașină în valoare de 50.000 de euro, dar și o medalie de aur.

David Popovici a câștigat două medalii, iar astfel a plecat acasă cu două automobile noi. România a obținut 9 medalii la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris: 3 de aur, 4 de argint și două de bronz.

CS Dinamo a avut cea mai consistentă contribuție, cu 7 medalii:

  • 3 de aur – David Popovici (natație / 200 m liber), Marian Enache (canotaj / dublu vâsle), Maria Lehaci, Amalia Beres, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Victoria Petreanu (canotaj / 8+1)
  • 3 de argint – Ancuța Bodnar (canotaj / dublu vâsle), Ionela Cozmiuc (canotaj / dublu vâsle categorie ușoară), Roxana Anghel (canotaj / dublu rame)
  • una de bronz – David Popovici (natație / 100 m liber)

Ce a făcut David Popovici, la câteva minute după ce a primit două mașini cadou de la Ion Țiriac

Ion Ţiriac a păstrat un autoturism în colecţia sa, acelaşi model primit de sportivi, Hyundai Ioniq 5, şi i-a rugat pe aceştia să îl semneze.

Maşinile primite de sportivi au numerele de înmatriculare personalizate cu numele acestora, iar pe uși sunt inscripţionate performanţele acestora.

Sportivii care au câştigat două medalii olimpice la Paris au primit două autoturisme din partea lui Ion Ţiriac.

„Am venit doi oameni cu o singură mașină, plecăm cu 3 mașini. Va fi o provocare să le ducem acasă. E bine, nu mă vait. Mi-aș dori ca guvernanții să se țină de cuvânt, nu doar asta, ci să vină cu cât mai multe inițiative, să existe o strategie națională concretă, îndreptată către sport. Repet, mesajul pe care l-am transmis este important. Apreciez foarte mult inițiativa domnului Țiriac, mi-aș dori să văd cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc, fiecare cum poate și cum dorește. Vreau să mă bucur de mașină”, a declarat Popovici.

David Popovici a fost văzut deja în timp ce testa unul dintre automobile. El a fost reperat în trafic la câteva ore după ceremonie. Președintele clubului dinamovist, Ionuț Popa, a anunțat câți bani David Popovici de la CS Dinamo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`