Prima pagină » National » Câți bani câștigă un român care culege sparanghel în Germania, în 2024. Salariile au crescut foarte mult în ultimii ani
Câți bani câștigă un român care culege sparanghel în Germania, în 2024. Salariile au crescut foarte mult în ultimii ani

Câți bani câștigă un român care culege sparanghel în Germania, în 2024. Salariile au crescut foarte mult în ultimii ani

30 mai 2024, 09:26,
BZI.ro, în National

În ultimii ani, foarte mulți români au plecat la cules de sparanghel în Germania, Franța sau în alte țări care oferă salarii foarte bune. Sumele oferite de patronii străini sunt comparabile cu cele pe care le obțin românii care lucrează în IT sau medicină, în țară. Tocmai de aceea, mulți români sunt interesați câți bani câștigă un român care culege sparanghel în Germania, în 2024.

Câți bani câștigă un român care culege sparanghel în Germania, în 2024

Salariul pentru culegătorii de sparanghel ajunge chiar și la 3.000 de euro, dar contractul se face, în general, pe o perioadă de trei luni. Angajatorii nu oferă doar această sumă de bani, ci și cazare și asigurare de sănătate în Germania, potrivit unui anunț postat recent. Suma oferită de fermierii străini este, față de anii anteriori, chiar și de două ori mai mare.

O altă ofertă, a unui patron din Germania, arată că românii care vor să meargă la cules de sparanghel primesc cel puțin 2.000 de euro pe lună. În general, plecările încep din luna martie sau aprilie, deoarece sezonul de cules începe în iunie și se încheie la început de septembrie. Cei interesați trebuie să își rezerve din timp un loc.

Beneficiile pentru un culegător de sparanghel în Germania sunt transport asigurat (contra cost, de data aceasta), plecări organizate tur-retur cu autocarele firmei, contract de muncă pe două luni, cu posibilitate de prelungire, asigurare medicală pe durata contractului de muncă. În plus, sunt plătiți, în funcție de angajator, de la 12,41 de euro, brut, pe oră și plată suplimentară pentru fiecare kilogram de sparanghel recoltat.

Cazarea este asigurată contra cost de către angajatorul german, se asigură acces la magazin, supermarket, bucătărie și cantină, dar și o masă caldă pe zi, fără plată.

Ce salariu primeşte un român care culege căpșuni  în Spania

Românii plecați în Spania la cules de căpșuni beneficiază de cazare gratuită, iar plata se va face pe oră cu 8,10 euro. Transportul este asigurat de firmă și în ceea ce privește programul de lucru acesta este de 7-10 ore. Un calcul simplu arată că românii pot câștiga astfel până la 1.800 de euro pe lună. Cei interesați nu trebuie să cunoască o limbă străină, dar își plătesc singuri transportul înspre și dinspre Spania, iar pentru cazare le este reținută o sumă din salariu.

Trebuie cunoscute însă şi detaliile legate de costurile vieţii în Spania, care variază, evident, în funcție de salariul pe care fiecare persoană îl încasează. O româncă a dezvăluit celor interesaţi că, pentru a avea un trai decent în Spania, doar mâncarea ajunge între 400 și 700 de euro, la carese adaugă facturi, rate sau asigurări.

„Depinde dacă ai copii, ce rate ai, să plătești 200 de euro cheltuieli, 400 de euro să lași în magazin pe mâncare (pe principiul că noi, româncele, în general gătim mult) și îți mai rămân 400 de euro pentru una alta”, a spus o româncă plecată la cules căpșuni în Spania.

Altcineva a oferit o informație legată de costurile pentru trei persoane, pe lună.

„Pentru o familie de trei persoane, mâncarea ne costă 500-600 de euro, pentru curent, dăm 150-200 de euro, apă – 80 de euro la 2-3 luni, asigurări private – 50-80 de euro de persoană, pe lună”, a spus o altă româncă.

Altfel, mulți români vor să știe câți bani câștigă un român care culege sparanghel în Germania, în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *