Prima pagină » Stiri si curiozitati » Câți bani au plătit 4 turiști români pentru 4 beri la halbă, într-un restaurant din Insulele Canare

Câți bani au plătit 4 turiști români pentru 4 beri la halbă, într-un restaurant din Insulele Canare

22 nov. 2022, 12:43, 1 ,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă mai trebuia o dovadă că Bucureștiul este printre cele mai scumpe orașe din Europa, iat-o. Un grup de turiști români a postat pe Facebook nota de plată de la un restaurant din Insulele Canare.

Iar detaliul care ne-a atras atenția este cel legat de prețul la bere.

Câți bani au plătit turiștii români pentru 4 beri în Insulele Canare

Se știe că românii sunt mari băutori de bere, drept pentru care acesta este primul lucru la care ne-am uitat pe nota de plată postată pe Forum Insulele Canare, grup public de pe Facebook. Pentru patru „cana cerveza” (halbe de bere), românii au plătit 8,80 euro. Asta înseamnă 2,2 euro pentru o halbă de bere, undeva la 11 lei în bani românești.

Iar dacă ne gândim că în Centrul Vechi din Capitală nu mai găsești să cumperi o halbă de bere sub 15 lei, vedem că această băutură, preferata românilor, este mai ieftină în Insulele Canare decât în București.

„Prânz pentru 4 (patru) persoane, s-au consumat de toate, proaspăt scoase din ocean, plus 3 sticle de vin, bere etc, la restaurantul El Boya, din Arguineguin, Gran Canaria”, a povestit unul dintre românii care și-au petrecut vacanța în Canare. Prețul total pentru această masă a fost de 131 de euro.

Cât a plătit o turistă din România pe o shaorma mică în Croația

O turistă din România a povestit cum a fost vacanța petrecută în Croația. Pe lângă plajele frumoase din această țară, ea a mers și în mai multe restaurante, pentru a testa prețurile și calitatea serviciilor.

Nu mică i-a fost mirarea când a venit nota de plată pentru două shaorme mici.

„M-a surprins câți oameni vorbesc engleza în Croația, chiar și cei în vârstă. Croația este o țara absolut superbă, pentru toate gusturile și toate vârstele, cu peisaje de vis și oameni primitori și recomand oricui o vacanță acolo”, a scris ea.

Turista a oferit și câteva sfaturi celor care intenționeze să meargă în această țară în vacanță:

„Sfat: Verificați cu atenție nota de plată. Citisem înainte să ajungem că se întâmplă să ți-o mai umfle cu câte ceva și ni s-a întâmplat și nouă să ne trezim cu o cafea în plus. Orașele turistice din Croația (în special centrele lor) nu sunt chiar ieftine și nu e ok să vă treziți că plătiți în plus pentru ce nu consumați.

De asemenea, bancomatele taxează comisioane foarte mari. Noi am scos de la Reiffeisen și am plătit in jur de 3€, deși nu mă așteptam, dacă tot folosesc Revolut. În fine, ăsta a fost un comision relativ mic. Încercasem înainte la alte trei bancomate, dar ne-am lăsat păgubași când am văzut că te pot taxa și 8€. Nu toate restaurantele acceptă card, deci trebuie să aveți și cash la voi”, a adăugat ea.

Turista a postat și o fotografie cu nota de plată pe care a achitat-o pentru două porții mici de shaorma.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *