Prima pagină » Cancan » Câți bani ar fi donat Gigi Becali pentru chiliile românești de pe muntele Athos. Adrian Ilie susține că patronul echipei FCSB este unul din cei mai mari contribuitori

Câți bani ar fi donat Gigi Becali pentru chiliile românești de pe muntele Athos. Adrian Ilie susține că patronul echipei FCSB este unul din cei mai mari contribuitori

07 mai 2024, 07:47,
în Cancan

Adrian Ilie a vorbit despre câți bani ar fi donat Gigi Becali pentru chiliile românești de pe muntele Athos.

Fostul fotbalist a fost oaspetele de onoare al lui Horia Ivanovici la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, unde au abordat subiectul lui Gigi Becali. Emisiunea este transmisă în direct pe site-ul lor în fiecare luni, marți și vineri de la ora 10:30, dar și în emisiuni speciale.

Câți bani ar fi donat Gigi Becali pentru chiliile românești de pe muntele Athos

„Cobra” a menționat că Gigi Becali este unul dintre principalii susținători ai chiliilor românești de pe muntele Athos. Fostul fotbalist internațional a dezvăluit și sumele pe care latifundiarul le-a investit în ultimii 15 ani.

„La câtă istorie este în Sfântul Munte.. Sunt Mihai Viteazul, este pus în biserica ca sfânt, Ștefan cel Mare. Sunt mai mulți dintre domnitorii români, fiecare la câte o biserică, puși ca sfinți. Din punctul meu de vedere, Gigi Becali, după toți domnitorii români, de la 1400-1700, este omul care este ctitor la aproape toate chiliile.

A donat foarte mulți bani, este omul care în ultimii 15 ani a ridicat Athos. A ajutat toate chiliile românești de acolo, i-a ajutat pe toți. Cred că mai mult de 20-25 de milioane de euro. Dacă este după toți domnitorii români omul care a donat cei mai mulți bani.. Toate zonele, Gigi Becali le-a ajutat să se dezvolte.

Inclusiv unde stau eu, la chilia la Gemeni, a costat mai mult de 1 milion. Prețurile sunt foarte mari să cari piatră, sunt duble ca să ajungi. Gigi Becali, după toți domnitorii români, este cel mai bine văzut om.

Când merge la înmormântări, sunt pusnici, sunt sfinți, eu cred că îi cunoaște pe toți. Foarte apreciați. Spun că va fi un sfânt, la cât bine a făcut în muntele Athos, rămâne în istorie. Că român, el a făcut cel mai mult“, a spus Adrian Ilie, pentru fanatik.ro.

Statul român nu este proprietar decât pe o porțiune mică din Muntele Sfânt

Adrian Ilie a declarat că statul român deține doar o mică parte din Muntele Sfânt. De asemenea, a menționat că alte popoare cu o putere financiară mai mare dețin și proprietățile acolo. „Cobra” este un vizitator obișnuit la Muntele Athos.

„Rușii au o forță financiară uriașă, mai mult de 500 de locuri de cazare bună. Cea de la Constantinopol are o forță imensă, care se susțin siguri, dar ce vorbim de chiliile românești, Gigi Becali este următorul domnitor.

Gândește-te că noi avem mai mult de 40 de chilii, fiecare aparține de anumite schituri, au o ordine. Ca proprietari, noi nu suntem decât pe 1000 de mp, o singură chilie, în rest românii pot fi dați afară. Nu știu ce s-a întâmplat cu statul român.

Din câte știu eu, puteam să avem mai mult, doar că statul român e proprietar pe o singură chilie. Acolo au 20 de oameni care decid și un singur om din afara Greciei. Sunt anumite lucruri de care n-am auzit, se votează o singură dată și nu se ating 20 de ani.

Dacă unul singur nu e de acord, stau acolo până sunt de acord. Rușii, sârbii au proprietăți, grecii, și au mănăstiri foarte frumoase“, a mai spus Adrian Ilie, în dialog cu Horia Ivanovici, despre Muntele Athos.

După cum este bine știut, Gigi Becali este un donator celebrul pentru chiliile românești de pe muntele Athos unde, se pare că, a contribuit cu peste 20 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *