Prima pagină » Actualitate » Câți bani a dat un român pentru trei mici și o ciorbă de burtă, la o tavernă din Thassos
Câți bani a dat un român pentru trei mici și o ciorbă de burtă, la o tavernă din Thassos

Câți bani a dat un român pentru trei mici și o ciorbă de burtă, la o tavernă din Thassos

13 mai 2024, 13:18, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Un român care a plecat în vacanță în Thassos, Grecia, a rămas uimit când a văzut nota de plată. Acesta plătit foarte mult pe o porție de trei mici și o ciorbă de burtă.

Câți bani a dat un român pentru trei mici și o ciorbă de burtă

Un român plecat în vacanță în insula grecească Thassos a vrut să mănânce mâncare tradițională, așa că a mers la o tavernă, însă nu se aștepta să scoată din bani atâția bani pentru o ciorbă și câțiva mici.

Turistul român a decis să le povestească și internauților experința sa, una care nu a fost deloc plăcută, pe un forum dedicat românilor care vor să viziteze Grecia.

Pe internet, românii dezbat cu interes prețurile din Grecia, comparativ cu cele de anul trecut. Astfel că, turiștii care planifică să-și petreacă vacanțele doresc să fie informați cu privire la costurile cazării și ale mâncărurilor, pentru a-și gestiona mai eficient bugetul.

Recent, un român a făcut publică nota de plată pentru o porție de mici și o ciorbă de burtă.

După ce a comandat o porție de trei mici, a luat decizia să mai adauge în comanda sa și o ciorbă de burtă, pentru a-și completa experiența culinară în Thassos și să îl readucă la gusturile din România.

La momentul plății, românul a constatat că o simplă porție cu trei mici l-a costat 11 euro, iar adăugarea unei ciorbe de burtă a adus nota de plată la încă 9 euro.

Turistul a decis să facă totul public și să le prezinte oamenilor ce vor să călătorească pe insulă la ce se pot aștepta.

„Prima și ultima masă din Thassos de săptămâna asta la tavernă am decis să fie la MotorShip din Skala Maries sau Skala Marion. Eu doream să le testez bougiourdi-ul, ea avea poftă de o ciorbă.

Cum aveau doar de burtă azi, am mâncat și mi-a plăcut. A fost ce trebuie, mai bună decât patsas-urile încercate până acum pe insulă.

Bougiourdi-ul bun, de top, dar nu de locul 1, încă.  Dar urmează, că sunt motivați să îl servească turiștilor pe cel mai bun. Sunt sigur că feedback-ul meu „prețios”, să îi determine și mai mult să-l echilibreze și să atingă perfecțiunea. La felul doi, ne scuzați, dar n-am putut să refuzăm oferta de mici românești – că nouă din diaspora ne e tare dor de ei. Și au fost perfecți! Am petrecut câteva ore împreună și uitasem să mai plecăm. Dacă mai stăteam de vorbă prindeam și cina. În ultima poză aveți și prețurile, că tot erați curioși”, a scris românul pe un grup de Facebook.

Românii nu s-au speriat de prețuri

Reacțiile nu au întârziat să apară. Unii au spus că tarifele au crescut considerabil în ultima perioadă față de anul trecut, în timp ce alții au considerat că nu există diferențe semnificație.

De data aceasta, românii nu au părut surprinși de suma achitată de către turist și chiar au exprimat interes în comentarii, afirmând că și ei vor să meargă să încerce.

„Succeeeees! Nu o să ratez să testez când ajung!”, „Mergem și noi să testăm zilele astea dacă tot mai suntem pe insulă până sâmbătă”, „Abia aștept!!! Ne-am îndrăgostit de Thassos anul trecut! Avem concediul programat în Skala Marion anul acesta, deci, este perfect!!! Succes!!!”, au fost câteva dintre comentariile românilor la postarea prețului dat de un român pentru trei mici și o ciorbă de burtă, la o tavernă din Thassos.

Comentarii
  • Merge… E mic de Tzasxos

  • Ma asteptam sa fie de 10 ori mai mult dupa cum suna titlul articolului. In afara de tarile nordice, Franta si Austria, orice masa la un restaurant pentru turisti e loz in plic, de regula necastigator pentru consumator.

  • Se vede ca omul nu este iesit in lume ….La noi la Mamaia acum de 1 mai o ciorba era 50 lei …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *