Prima pagină » Actualitate » Câți bani a cheltuit o familie timp de 9 zile pe litoralul românesc: Cât a dat pe cazare
Câți bani a cheltuit o familie timp de 9 zile pe litoralul românesc: Cât a dat pe cazare

Câți bani a cheltuit o familie timp de 9 zile pe litoralul românesc: Cât a dat pe cazare

28 iun. 2024, 11:27,
BZI.ro, în Actualitate

Sezonul estival a început de ceva timp și românii au luat cu asalt litoralul românesc. Mulți și-au stabilit concediul din această vară și vor să știe ce preșuri sunt anul acesta pe litoralul nostru. Un turist a povestit câți bani a cheltuit familia sa timp de 9 zile pe litoralul românesc. Doar pentru cazare aceștia au plătit 4.500 de lei. În schimb, o clujeancă a menționat că a ales să lucreze de la mare deoarece îi permite job-ul.

Câți bani a cheltuit o familie timp de 9 zile la mare

Pentru mulți dintre români, Mamaia rămâne principala destinație pentru concediile de vară. Un turist a povestit pe o rețea de socializare câți bani a cheltuit familia sa pentru 9 zile petrecute pe litoralul românesc.

„Am profitat de vacanța copiilor şi de mini weekendul de Sânziene. Stăm până sâmbătă, 9 zile. Doar cazarea a fost 4.500 de lei”, a spus un turist.

Loredana, o altă turistă, a spus că a venit pe litoral din Cluj și și-a instalat biroul pe plajă pentru două săptămâni. Experiența a fost atât de plăcută încât unii turiști nu mai vor să plece.

„Zilele acestea la mare au fost foarte pline. Cred că duminică nu am avut loc nici de şezlong. Am venit la 9 şi am prins loc în rândul 5. Eu şi lucrez aici, de pe telefon, de pe laptop. Vibe-ul de la mare e senzational”, a precizat Loredana.

Hotelierii și administratorii plajelor nu se așteptau la un număr atât de mare de turiști și să stea atât de mult.

De la 1 iulie, prețurile se vor mări cu aproximativ 10%.

„Următoarea perioadă este plină, luna iunie este deja ocupată. Preţuirile sunt încă mici. În momentul acesta camera porneşte de la 320 de lei pe noapte cu mic dejun inclus, de la 1 iulie vor mai creşte cu aproximativ 10%, până pe 11 iulie când va fi o nouă mărire”, spune Oana Tănase, manager hotel, pentru sursa menționată mai sus.

Cât costă închirierea unui șezlong în Vama Veche

Turiștii care vor să petreacă câteva clipe de relaxare la malul mării trebuie să se pregătească, pentru că vor avea de scos sume importante din buzunar, dacă vor să se simtă bine. Cei care până acum credeau că Mamaia este costisitoare, nu au mers niciodată în Vama Veche, unde prețurile au bubuit în ultimii ani.

Prețurile din Vama Veche au crescut semnificativ în ultimii ani, așa că turiștii au ajuns să le compare în permanență cu cele din stațiunea Mamaia, considerată a fi cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc.

Pentru a închiria un șezlong, în luna iunie 2024, oamenii scot din portofele între 30 de lei și 70 de lei pe zi, în weekend.

Prețurile la mâncare și băutură sunt și ele mai mari ca anul trecut. Un pahar cu bere, de 200 ml, a ajuns să coste minim 10 lei. O porție de hamsii cu mămăliguță și mujdei de usturoi se vinde cu 45 de lei, la restaurantele de pe plajă.

În Mamaia, prețurile cazărilor au fost cele mai mari. La polul opus pare să fi fost Eforie Nord. Surpriza o reprezintă Vama Veche, care nu mai este deloc o stațiune ieftină. Cei care și-au rezervat trei nopți de cazare într-o unitate de trei stele au plătit minimum 1.500 de lei. Într-un hotel de patru stele o cameră a costat cel puțin 2.000 de lei.

Altfel, un turist a povestit câți bani a cheltuit familia sa timp de 9 zile la mare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *