Probabil multă lume se întreabă câți bani a câștigat Pescobar, anul acesta, cu cele 12 restaurante „Taverna racilor” pe care le deține. Cunoscutul afacerist operează o rețea de unități de alimentație publică în țară și străinătate. Mai mult, Paul Nicolau are nu mai puțin de 350 de angajați pe care știe cum să-i motiveze pentru ca afacerea să meargă bine.
Paul Nicolau sau Pescobar, așa cum îl știe toată lumea, a reușit să construiască o afacere de milioane de euro și spune că și munca este pe măsură, chiar dacă pe rețelele sociale pare că doar se plimbă în cele mai luxoase destinații.
Câți bani a câștigat Pescobar cu „Taverna racilor”
Pescobar a fost invitat în cadrul unui podcast, unde a dezvăluit că primul milion de euro l-a făcut deja în urmă cu aproximativ 10 ani. Acum, cu 350 de angajați, cele 12 restaurante ale sale, din țară și din străinătate, au produs o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro. Omul de afaceri nu are de gând să se oprească aici, dar se bucură și este recunoscător pentru tot ceea ce are acum.
„Este cel mai bun moment al României din punct de vedere economic și al stării de viață. Eu am acum 350 de angajați și 12 restaurante. Indiferent de ceea ce se întâmplă, oamenii tot vin și mănâncă. Eu vând mâncare. Mâncarea se va vinde oricând. Anul trecut mi-au închis toate restaurantele. Eu am făcut tot ceea ce mi-au spus cei de la ANPC și acum e farmacie peste tot. Îi știu pe toți care se bucurau, dar acum mă bucur eu.
Anul acesta, între 25-30 de milioane de euro, ceva «ușor», dar am și muncit de am rupt. La anul cred că fac 40. Primul milion l-am făcut de mult, dar nu-l simți, îl valorifici, nu te uiți la el și spui «ce frumos e milionul ăsta».
Nu e așa cu milioanele astea. Cred că l-am făcut de mai bine de 10 ani. De la un milion încolo toate sunt la fel. Eu muncesc mult, chiar dacă lume zice că mă duc colo și colo. Peste tot unde pun mâna, mă doare”, a povestit Paul Nicolau.
Angajații sunt motivați financiar
Dincolo de toate acestea, ținând cont că are 350 de angajați în cele 12 restaurante, care îl „cocoșează”, tot ceea ce implică afacerea asta nu e ceva chiar ușor de gestionat. iar în cazul lui Pescobar nu e doar distracție. Trebuie să-ți faci treaba că altfel se duce totul de râpă”, a mai spus Pescobar.
Paul Nicolau a mai mărturisit că este foarte atent cu angajații, pentru a-și păstra o echipă stabilă și de încredere.
„În domeniul HoReCa, la fel ca în alt domeniu, dar vorbim de cel al ospitalității, în care ospătarul trebuie să fie zâmbăreț și să aibă atitudine corectă și în concordanță cu brandul restaurantului, trebuie să fie motivat. Nu e greu. Banii îl fac să fie ok la muncă. Asta e valabil pentru 90% dintre angajați. Mai sunt și ultraprofesioniștii care își duc sarcina muncii până la capăt, chiar dacă nu au făcut tipsul pe care îl voiau”, a încheiat Paul Nicolau.