Prima pagină » Titlurile zilei » Câteva vile din Iași, cu o valoare de milioane de euro, riscă să se dărâme! Drumul care duce spre cartierul bogaților se surpă în fiecare zi. „Se duc gardurile la vale. E crăpat tot” – FOTO

Câteva vile din Iași, cu o valoare de milioane de euro, riscă să se dărâme! Drumul care duce spre cartierul bogaților se surpă în fiecare zi. „Se duc gardurile la vale. E crăpat tot” – FOTO

22 mart. 2024, 02:00, 15 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Mai multe vile, cu o valoare de milioane de euro, riscă să se dărâme. Una dintre cele 7 coline ale Iașului se prăbușește de la o zi la alta

Situația de pe strada Văleni, situată pe dealul Galatei, este cunoscută de autoritățile locale de ani de zile. Deși la doar o stradă distanță locuiește primarul Mihai Chirica, acesta nu a mișcat niciun deget pentru ca artera să fie reparată. Crăpăturile din asfalt și gardurile proprietarilor, care se prăbușesc, arată situația alarmantă.

Câteva vile cu o valoare de milioane de euro riscă să se dărâme. Drumul se surpă în fiecare zi

Pe strada Văleni de pe dealul Galatei, una dintre cele 7 coline ale Iașului, situația devine din ce în ce mai dramatică. Drumul este crăpat, partea carosabilă începe să se desprindă din versant și riscă să se surpe în orice moment, mai ales din perspectiva faptului că zona este intens circulată în fiecare zi. Inclusiv vilele bogaților din zonă sunt puse în pericol.

„De cel puțin 10 ani, situația e aceeași, pleacă pământul la vale, se duc gardurile la vale, nici nu are rost să le repari. Trebuie rezolvată strada prima dată, de văzut versantul ăsta ce se întâmplă cu el, trebuie făcute niște studii, ceva, deodată se poate duce la vale tot. Asfaltarea o promite la fiecare mandat. E crăpat tot asfaltul, mai încolo, dacă mergeți, nici nu au mai ajuns să asfalteze, e noroi. Când era Simirad primar, mai făcea ceva pe aici, de când e Chirica, nu se face nimic, deși stă la o stradă distanță de noi. Cică suntem în Iași, plătim impozit de oraș și dealul Galatei se prăbușește sub ochii lor”, a spus un bărbat care trecea cu mașina prin zonă.

Alunecările de teren de pe strada Văleni au băgat frica în șoferii care sunt nevoiți să treacă prin zonă.

„De fiecare dată când nu am încotro și trec pe aici, am inima în gât. Mereu am senzația că în orice moment se poate întâmpla o nenorocire și să se prăbușească toată strada. Aici ar trebui închis tot, ras tot și luat de la capăt, pus piloni de susținere, asfaltat cum trebuie. Acum, dacă vin și acoperă gropile, nu au făcut nimic”, a mai spus un alt șofer care trecea pe strada Văleni.

Strada Văleni se prăbușește cu tot cu vilele bogaților, iar Primăria Iași așteaptă prognoze meteo favorabile

Primăria Municipiului Iași așteaptă veșnicele prognoze meteo favorabile pe care le bagă la înaintare la fiecare problemă sesizată. Reprezentanții instituției susțin faptul că, atunci când vremea va permite, vor interveni cu reparații pe strada Văleni, însă situația necesită, în fapt, o intervenție capitală de urgență, mai ales din perspectiva faptului că inclusiv imobilele din zonă sunt puse în pericol. Ne întrebăm, dacă o surpare se va produce și o tragedie se va întâmpla, cine va răspunde? Primăria Iași va susține și atunci că, timp de ani de zile, vremea nu a fost una prielnică pentru a interveni?

„Strada și stradela Văleni sunt în curs de proiectare. După finalizarea documentației, se vor aproba indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local, pentru a putea organiza licitația de lucrări. Licitația va avea loc în această vară, iar până atunci se va interveni cu lucrări de reparații, atunci când vremea o va permite”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Menționăm faptul că o situație similară este prezentă și pe strada Ștefan Dumitrescu din Iași, loc în care părinții își transportă copiii în brațe pentru a nu se murdări de noroi sau poartă încălțăminte de schimb în sacoșe.

Câteva vile din Iași, cu o valoare de milioane de euro, riscă să se dărâme sub ochii autorităților locale. Primăria așteaptă, de ani de zile, prognoza meteo „perfectă” pentru a interveni cu lucrări de reparații.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Strada Valeni. Nume predestinat surparii 🙂
    Cand bagi milioane de euro in vagauna aia, singura intrebare legitima este „cum plm ai facut banii?” Ai avut mine sa-i faci dar n-ai avut minte sa isi faci o casa? Raman doar variantele mostenirii si castigului la Loto 🙂

  • Care valoare de sute de mii/milioane de euro? Cand ai alunecari de teren serioase la poarta … casa/terenul nu mai valoreaza aproape nimic … indiferent cu ce suma incearca proprietarii de acolo sa vanda.

    De ce zic asta … daca se inrautatesc alunecarile ce mai ramane din casa / teren? Nimic … practic cine cumpara se poate trezi cu ceva ce valoreaza 0.

  • Strada Valeni se duce la vale pentru ca, pe timpul cand locuia Simirad acolo, s-au taiat toti salcamii de pe versant ca sa aiba „view”primarul !

  • Pe versant nu se construieste oricum si oricat!

  • CHIRICA , BABALAULE??????STRADA CAMIL RESSU,NU O ASFALTEZI?TE ASTEAPTA AICI 200 DE VOTURI CONTRA,PRO BODEA. FIR-AI A DRACULUUI SA FII DE NENNOROCIT

  • Stau pe strada Valeni de 6 ani. In fiecare an apare cate o stire de genul acesta ce face referire la starea acestei strazi. Raspunsul autoritatilor este acelasi „strada este in curs de…”. Sa va ia nayba pe de incompetenti! Daca se intampla un dezastru si strada chiar se va surpa, iar vietile oamenilor cat si bunurile acestora vor fi puse in pericol, cine raspunde? Studii peste studii si nimic concret! Le propun domnilor ce sunt responsabili de aceste lucrari, sa dea in scris ca vor suporta consecintele oricarui incident ce va implica pierderi omenesti sau materiale. Isi asuma cineva? Intr-adevar, dl. primar locuieste pe strada paralela, insa strada paralela este asfaltata si arata perfect! E doar o coincidenta? Poate! Dar nu cred! Domnule primar, puneti pe cineva sa va faca un tabel in excel cu persoanele ce au drept de vot si locuiesc pe strada Valeni, acela este numarul de voturi pierdute, ca sa stiti de pe acum, iar asta e situatia doar de pe strada asta.

  • Primarul Chirica si in urma cu 8 ani promitea acelasi lucru , respectiv ca va repara aceasta strada si nimic …. astazi vine iar cu aceeasi promisiune …RUSINE MINCINOSULE .

  • Nemultumiti. Daca nu repara….de ce nu repara…Daca repara…aaa, repara ca sta el in zona… Oricum o dai nu e bine.

  • Tinerii trebuie sa înțeleagă un lucru: nimanui nu le pasa de ei. Nici un politician nu este interesat de bunastarea lor. Pentru a-i face sa fie interesati, politicienii trebuie fortati. Ca sa-i fortezi, trebuie să fie dependent de votul lor. In acest moment, pe politicieni nu-i interesează ca un tinar nu-și poate permite o chirie din salariul de debutant, ca sta aiurea ore in trafic pentru a ajunge la serviciu ori ca sa-si duca copilul la scoala, ca nu are acces la servicii corecte de sanatate si alte servicii publice, ca sint furati zi de zi prin investitii de proasta calitate si foarte scumpe, pentru că tinarul nu voteaza. In schimb, daca 70% dintre tineri ar vota, politicienii și-ar face campaniile electorale în mall-uri. L-am vedea pe Chirica la Iulius Mall, vorbind cu tinerii care stau la coada la cinema, si pe Bodea, Chichirau etc pe la Palas. Atit timp cit tinerii nu voteaza, sa nu astepte sa fie bagati in seama. Cind vine vorba de tineri, celor mai multi nu le pasa.
    La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.

  • Mishulica, sa consolidezi versantul anticoruptiei ca aluneca spre cafenea si te poti opari.

  • Este vina celor care și-au facut case acolo. Sa isi repare strada singuri. M#@sti ,,bogati”.

  • @Valoare 0
    martie 22, 2024 la 1:55 pm

    ” Sa isi repare strada singuri.” pai nu au voie prin lege sa-si repare singuri strada, deoarece e de domeniul public si apartine statului. daca era drum privat stai linistit ca si-o reparau singuri si de calitate, nu spoiala marca CITADIN, unde la prima ploaie se imprastie tot materialul ramanand gauri si mai adanci.

  • Sa se duca ……. scapam de niste putori

  • Problema nu este strada, ci alunecarea terenului. Canalizare vad ca este. pe partea asta nu este ce face. Ramane de facut dren, bineinteles prin curtile localnicilor.

  • Stradela Văleni de când e drum privat măi Chirică? Aveți în proiectare strada privată ă ? Dacă nu e privată…ce caută bariera de metal în mijolcul străzii și indicatoare la capetele ei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`