Prima pagină » Radio » Actualitate » Cateva trucuri de inmultire a muscatelor prin butasi. Asa veti avea mai multe flori de varietati diferite
Cateva trucuri de inmultire a muscatelor prin butasi. Asa veti avea mai multe flori de varietati diferite

Cateva trucuri de inmultire a muscatelor prin butasi. Asa veti avea mai multe flori de varietati diferite

26 mart. 2020, 12:05,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:20476;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Trucuri de înmulţire a muşcatelor. Cu ajutorul butaşilor veţi avea mai multe flori de varietăţi diferite. Iată ce trebuie să faceţi.

Foarte multe persoane preferă muşcatele pentru frumuseţea lor dar şi pentru faptul că înfloresc de primăvara până toamna. În rândurile care urmează vă dezvăluim câteva secrete cu privire la înmulţirea acestor flori. Înmulţirea prin butaşi ne permite obţinerea de plante ce vor înflori mai repede decât cele obţinute prin semănarea seminţelor. Totodată putem obţine într-un timp mai scurt un număr mai mare de varietăţi de muşcate.

Trucuri de înmulţire a muşcatelor

Pentru înmulţirea muşcatelor prin butaşi, se recomanda prelevarea butaşilor tot timpul anului, apoi amplsarea lor în pahare cu apa (sau diferite substraturi de înrădăcinat). Butaşii se recomandă să fie recoltaţi de la plante viguroase şi sănătoase, care au avut creşteri bune.

Recoltarea butaşilor de muscate se poate face folosind o foarfecă horticola sau un briceag de altoit – bine ascuţite, pentru a nu răni planta. Butaşii recoltaţi trebuie să conţină minim 3-4 frunze.

Cum se obţin butaşii

Cu un foarfece foarte ascuţit se taie butaşii tineri cu lungimea de 7-10 cm. Se îndepărtează frunzele inferioare, iar cele superioare trebuie rarite – astfel se previne evaporarea umidităţii atât de necesare. Se pun butaşii de difertite soiuri în recipiente separate care trebuie marcate pentru a nu se pierde vreo specie. Apoi trebuie lăsaţi pentru 10-15 minute, să se usuce tăietura.

Trucuri de înmulţire a muşcatelor. Între timp, se umplu ghivecele cu pământ uscat (ideală ar fi turbă) şi se umezeşte puţin folosind pulverizatorul. Apoi sunt înmuiaţi butaşii în stimulator de creşterea a rădăcinilor pentru puţin timp, după care se transfera butaşii în pământ şi se aplatizează uşor solul.

Ghivecele cu butaşi se pun la loc cald şi luminos, dar unde nu ajung razele directe ale soarelui. Timp de câteva zile se stropesc butaşii cu pulverizatorul şi doar din a cincea zi puteţi să-i udaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`