Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Cateva secrete pentru a scapa de hemoroizi
Cateva secrete pentru a scapa de hemoroizi

Cateva secrete pentru a scapa de hemoroizi

12 mart. 2017, 09:03,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:71902;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Este foarte important sa tratezi hemoroizii imediat ce apar ca sa le grabesti vindecarea si sa previi complicatiile. Daca nu vrei sa apelezi la solutii farmaceutice pentru hemoroizi, exista si remedii de casa care te pot scoate din încurcatura.

Iata cele mai indicate remedii casnice pentru vindecarea hemoroizilor:

– Ulei de cocos si mujdei de usturoi – Amesteca-le bine si toarna pasta în forme pentru supozitoare, dupa care pastreaza-le la congelator. Administreaza rectal cate un supozitor de fiecare data cand durerile si usturimea se întetesc. Supozitoarele preparate astfel au efect analgezic si antiinflamator.

Remediu miraculos la indemana oricui pentru hemoroizi 

– Mentine o igiena locala impecabila – Zona afectata trebuie curatata si dezinfectata cu regularitate, mai ales daca leziunile sunt supurative sau hemoragice. Poarta lenjerie intima din bumbac, si schimb-o cat mai des, chiar de mai multe ori pe zi, daca este cazul.

– Fa zilnic bai calde pentru sezut – Baile pentru sezut sunt foarte indicate pentru hemoroizii externi. Cel mai indicat este sa faci o baie locala timp de 10-15 minute imediat dupa defecatie. Adauga la apa putina sare amara, sare de mare, sau sare gema de masa. Ai grija ca apa sa nu fie fierbinte!

– Ia laxative usoare – Laxativele usoare înmoaie scaunele si previn, astfel, iritatia si inflamatia din timpul defecatiei. Majoritatea hemoroizilor se rup si sangereaza la eliminarea scaunelor tari!

– Schimba hainele cat mai des – Nu este suficient sa schimbi doar lenjeria intima; si pantalonii trebuie schimbati cat mai des. Îmbracamintea purtata se poate contamina usor cu scurgerile hemoroizilor supurativi sau hemoragici, ceea ce poate favoriza iritatia si infectiile la frecarea materialului textil cu pielea vatamata.

– Foloseste cuburi de gheata ca sa calmezi durerea – Daca suferi de hemoroizi interni, introdu în rect granule mici de gheata ca sa reduci inflamatia si sa amortesti locul iritat. Pentru hemoroizii externi, este suficient sa mentii cuburi de gheata în contact cu pielea timp de 1-2 minute.

– Foloseste unguente cu aloe vera – Planta de aloe are efecte calmante, dar si proprietati antifungice, antiinflamatorii si antiinfectioase puternice. Maseaza o cantitate mica de unguent sau gel pe zonele afectate de hemoroizi folosind un tampon de vata sau un servetel moale. Pana la calmarea leziunilor, este bine sa faci pana la 3 aplicatii pe zi.

– Aplica ulei sau tinctura de hamamelis – La fel ca în cazul unguentelor cu aloe, este bine sa faci zilnic cel putin 3 aplicatii locale pana la cedarea iritatiei si inflamatiei.

– Mananca sanatos – Alimentatia joaca si ea un rol deosebit de important. Cel mai indicat este sa mananci zilnic multe legume si fructe crude. Fibrele alimentare înmoaie scaunele si usureaza excretarea acestora.

Baia care face minuni pentru hemoroizi si fisuri anale 

– Bea suficiente lichide – Hidratarea adecvata este importanta în primul rand pentru înmuierea scaunelor. Apa plata este cea mai indicata alegere, dar o poti combina cu zeama de lamaie sau suc de portocale.

– Înghite o jumatate de lingurita de nucsoara în fiecare dimineata si seara – Nucsoara s-a dovedit a fi de real folos pacientilor cu hemoroizi, întrucat sprijina vindecarea leziunilor.

– Fa miscare cat mai des – Este important sa faci zilnic putina miscare ca sa îmbunatatesti digestia si motilitatea intestinala. Astfel poti preveni reaparitia hemoroizilor.

Aceste metode simple pot fi de mare ajutor pentru calmarea durerilor si reducerea disconfortului cauzat de hemoroizi. Daca remediile descrise de noi nu produc o ameliorare considerabila în decurs de o saptamana de la folosire, te sfatuim sa ceri sfatul medicului si sa iei si un tratament medicamentos adecvat tie.

sursa:secretele.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
09 august 2024
09 august 2024