Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Cateva lucruri fascinante despre Romania, descoperite de britanici
Cateva lucruri fascinante despre Romania, descoperite de britanici

Cateva lucruri fascinante despre Romania, descoperite de britanici

17 mart. 2020, 12:54,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:63668;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Cateva lucruri fascinante despre Romania. Un cunoscut cotidian britanic, The Telegraph, a publicat un articol foarte frumos despre ţara noastră. Autorul articolului a menţionat cele mai interesante lucruri despre România.
Articolul respectiv este intitulat ”17 lucruri fascinante pe care nu le ştiaţi despre România”. Acest material reprezintă o sinteză a celor mai inedite aspecte legate de ţara noastră, ce ar putea să crească şi interesul turiştilor străini.

Cea mai grea clădire din lume

1. Este casa celei mai grele clădiri din lume – Palatul Parlamentului, care a costat aproximativ 3 miliarde de dolari.

Construcţia conţine 3.500 tone de cristal, 480 de candelabre şi 700.000 de tone de oţel şi bronz au fost folosite pentru uşile şi ferestrele monumentale. Guiness World Records a declarat clădirea drept cea mai grea de pe planetă.

2. Cel mai frumos drum din lume se afla în România: Jeremy Clarkson a spus că a găsit în mijlocul României cel mai frumos drum din lume – Transfagarasanul.

3. Romanilor le place să bea – suntem a cincea ţară din punct de vedere al consumului de alcool din lume, după Belarus, Rusia, Republica Moldova şi Lituania.

4. Turiştii ar putea găsi aici cel mai mare mamifer din Europa – bizonul. Acest animal a fost vânat aproape până la extincţie, însă a fost readus în mai multe ţări europene, inclusiv România.

5. Casa lui Borat este România – scene din filmului lui Sacha Baron Choen au fost filmate în satul Glod din România.

Cateva lucruri fascinante despre Romania. Una dintre cele mai frumoase librării

6. În Capitala se afla una dintre cele mai frumoase librarii din lume – Carturesti Carusel, unde se afla mai mult de 10.000 de cărţi.

7. Reţeaua 4G de aici este de invidiat; calitatea reţelei ocupa locul patru din 78 de ţări.

8. Reţeaua de cale ferată este de asemenea impresionantă – aceasta are o lungime de 22.298 km şi este astfel pe locul 15 în lume din punct de vedere al dimensiunii.

9. Avem un Arc de Triumf asemănător cu cel din Paris.

10. Există chiar şi o sculptură în munţi similară cu cea de pe muntele Rushmore (lângă Porţile de Fier).

11. Un oraş de aici imita chiar şi semnul hollywoodian: Braşov.

12. Este locul de naştere al cafelei bune: Francesco Illy, fondatorul companiei de cafea Illy, s-a născut în Timişoara. Ulterior acesta s-a mutat în Viena şi apoi în oraşul italian Trieste.

Cel mai mare steag din lume

13. Romanii au făcut cel mai mare steag din lume: un steag de cinci tone care măsura 349 metri lungime şi 227 metri lăţime a fost făcut în România în 2013.

14. Romanii au mai doborât câteva recorduri: au făcut cel mai mare cârnat din lume, dar şi cel mai mare bol de gulaş. De asemenea, firma de asigurări ING Asigurări de Viaţă (acum NN) a printat cel mai mare document din lume (peste nouă metri avea acesta).

15. Romanii au inventat o sumedenie de lucruri: Nicolae Paulescu a descoperit insulina, Henri Coandă a inventat avionul cu motor şi Petrache Poenaru, stiloul. Ţara are patru laureaţi Nobel: George Emil Palade (medicina), Elie Wiesel (pace), Herţa Muller (literatură) şi Ştefan Hell (chimie).

16. Bisericile din România sunt spectaculoase – mănăstirea Voroneţ este denumită Capela Sixtină a României.

17. În România se afla şi un cimitir foarte ciudat – Cimitirul Vesel din Săpânţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024