Prima pagină » Actualitate » Categoria de români care trebuie să scoată bani din buzunar. Ce tranșă trebuie achitată în luna septembrie
Categoria de români care trebuie să scoată bani din buzunar. Ce tranșă trebuie achitată în luna septembrie

Categoria de români care trebuie să scoată bani din buzunar. Ce tranșă trebuie achitată în luna septembrie

11 aug. 2024, 21:20,
în Actualitate

Există o anumită categorie de români care trebuie să scoată bani din buzunar din septembrie. Mai exact, cei care dețin case, terenuri sau mașini.

Vine un anunț important pentru români! Din luna septembrie, cei care dețin case, mașini sau terenuri vor fi nevoiți să achite a doua tranșă a impozitului.

Categoria de români care va fi nevoită să achite impozite din septembrie

În luna septembrie, românii vor trebui să achite anumite impozite. Mai exact, este vorba despre cei care dețin case, terenuri sau mașini. În această toamnă, proprietarii de imobile sau terenuri trebuie să achite a doua tranșă a impozitului. Mai mult, ccei care dețin case sau autovehicule scumpe, sunt obligați să plătească taxa pe lux, care presupune un impozit special.

Pe de altă parte, există și anumite detalii la care proprietarii români trebuie să fie atenți. Spre exemplu, dacă în urmă cu un an dețineau o mașină pe care au vândut-o, plata impozitului nu dispare, ba mai mult, dacă la data de 31 decembrie 2023 o persoană avea în posesie o mașină pe care acum nu o mai are, este obligatoriu ca în luna septembrie să fie achitat impozitul.

Totuși, există o serie de reduceri la plata impozitului pe mașini. Spre exemplu, nu este nevoie să fie plătit impozit pentru mașinile veteranilor sau văduvelor de război. Și persoanele care suferă de handicap grav sau sunt încadrate în gradul I de invaliditate sunt scutite de impozitul auto.

Impozitul poate fi achitat în două tranșe, prima dată fiind 31 martie, iar cea de a doua, 30 septembrie. Însă, cei care dețin autovehicule și doresc să plătească tot impozitul până la data de 31 martie, beneficiază de o bonificație de până la 10%. Aceasta este stabilită de fiecare dată prin hotărârea consiliului local, potrivit Fanatik.

Aceleași date sunt valabile și pentru plata impozitelor pentru case sau terenuri. Dacă vorbim de clădiri, atunci valoarea impozitului este stabilită în funcție de destinația lor. În cazul terenurilor, impozitul este stabilit în funcție de suprafață, de zonă și de categoria de folosință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024