Pentru a reuși să vindeci definitiv o boală trebuie să știi câte zile se ia antibiotic. Regula principală este să folosești antibiotice numai în cazurile în care este imposibil să te tratezi fără ele. Este indicat să le administrezi dacă în organismul tău și-a făcut apariția semnele unei infecții bacteriene acute, cărora organismul nu le poate face față singur.
Antibioticele sunt recomandate în caz de creștere persistentă și prelungită a temperaturii, secreție purulentă, cocobacili, modificări ale compoziției sângelui, TGP crescut, o creștere a leucocitelor, o schimbare a formulei leucocitelor spre stânga sau creșterea VSH. După o perioadă de îmbunătățire, starea pacientului se înrăutățește din nou. În timp ce iei antibiotice, este important să acorzi atenție oricăror reacții adverse sau alergii și să le scrii. Medicul nu va putea alege în mod adecvat un antibiotic pentru tine, în cazul în care nu are informații, care, în ce doze, tu sau copilul tău a luat antibiotice înainte. De asemenea, merită să-i spui medicului tău despre alte medicamente pe care le iei.
Reguli pentru a te trata corect cu antibiotice. Sfaturile medicilor
Medicul tău vă poate prescrie și agenți antimicrobieni fără indicații speciale. Utilizarea antibioticelor accelerează semnificativ recuperarea, dar acest lucru nu este întotdeauna justificat. Mai mult, nu cere farmacistei „ceva” mai puternic. Mai puternic nu înseamnă mai eficient. Uneori, o farmacistă poate oferi înlocuirea unui medicament cu unul similar. În acest caz este mai bine să discuți asupra unei astfel de înlocuiri cu medicul sau să verifici cu farmacistul compoziția și substanța activă pentru a nu încălca doza prescrisă de medic.
Pentru unele boli, este ideal atunci când este posibil să se facă teste pentru cultura bacteriană cu determinarea sensibilității la antibiotice. Când există date de laborator, selecția unui antibiotic este simplificată, iar în acest caz, tratamentul se obține cu acuratețe. Dezavantajul acestei analize este că durează 2 până la 7 zile pentru a aștepta rezultatul. Din moment ce administrezi un antibiotic ar trebui să consumi mai multe alimente bogate în zinc.
Menține întotdeauna intervale egale între dozele de antibiotice. Acest lucru este necesar pentru a menține o concentrație constantă a medicamentului în sânge. Mulți oameni percep în mod eronat informații despre frecvența aportului, dacă se recomandă să iei de 3 ori pe zi, asta nu înseamnă că aportul ar trebui să fie luat la micul dejun, prânz și cină. Aceasta înseamnă că recepția se efectuează după 8 ore. Dacă de 2 ori pe zi, atunci exact după 12 ore.
Câte zile se ia antibiotic. Cum să administrezi antibioticele pentru a obține efect
De obicei sunt suficiente 5-7 zile pentru a scăpa de afecțiune. Uneori perioada de administrare a unui antibiotic este de 10-14 zile. Antibioticele puternice cu acțiune prelungită se iau o dată pe zi timp de 3 sau 5 zile, în cazuri severe, medicul poate prescrie următoarea schemă. Bea 3 zile, 3 zile libere, și așadar 3 doze. Durata antibioticelor este determinată de medic.
Dacă se începe o cură de antibiotice, în niciun caz nu trebuie să întrerupeți tratamentul imediat ce vă simțiți mai bine. Merită să continuați tratamentul după 2-3 zile după îmbunătățire, recuperare. De asemenea, ar trebui să monitorizați efectul antibioticului. Dacă nu se observă nicio îmbunătățire în decurs de 72 de ore, atunci agentul patogen este rezistent la acest antibiotic și trebuie înlocuit.
În timpul tratamentului, este bine să cunoști câte zile se ia antibiotic și merită să iei medicamente care refac microflora intestinală naturală. Deoarece agenții antibacterieni distrug bacteriile benefice din organism, acestea pot fi recuperate prin administrarea de polen crud. Astfel, este necesar să iei probiotice, să consumi produse din lapte fermentat, separat de administrarea de antibiotice. Această regulă este valabilă și atunci când urmezi o dietă pentru pancreas. Este mai bine să iei aceste medicamente între administrarea agenților antimicrobieni.