Câte zile se citește acatistul Sf. Mina: Cum să te adresezi ocrotitorului celor păgubiți

23 dec. 2021, 14:54 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

De cele mai multe ori, acatistul Sf. Mina este rostit de către credincioși atunci când suferă o pagubă. Atunci când vrei să te rogi acestuia, trebuie să știi câte zile se citește acatistul Sf. Mina. Sfântul Mina este considerat unul dintre sfinții care au săvârșit cele mai multe minuni.

Atunci când vrei să fii ascultat de către Sf. Mina, trebuie să te rogi mai multe zile. Rugăciunea pentru cei păgubiți este rostită atunci când credinciosul are nevoie de ajutor. Acest Sfânt este numit de către ortodocși și ocrotitorul celor păgubiți. Rugăciunile către acesta într-adevăr au o putere extrem de mare, fiind grabnic ajutătoare. Atât cei aflați în chinuri și necaz, cât și cei care își doresc o familie fericită pot să rostească rugăciunea către Sf. Mina.

icoana sfantul mina

Din moment ce citești acatistul Sf. Mina vei simți o liniște sufletească

 

Câte zile se citește acatistul Sf. Mina: Cum se rostește rugăciunea către acest Sfânt

Atunci când credincioșii se simt păgubiți sau trec printr-o perioadă extrem de dificilă din mai multe cauze trebuie să citească acatistul către Sf. Mina. Cei mai mulți ortodocși se adresează acestui sfânt atunci când și-au pierdut locul sau muncă sau se află într-o situație foarte grea.

Pentru a ajunge rugăciunea ta la Sfântul Mina, acatistul trebuie rostit timp de 40 de zile. Acatistul Sf. Mina este unul dintre cele mai puternice acatiste. Acesta te ajută să intri în conexiune cu Sfântul pentru ai cere ajutorul și ai mulțumi că te ocrotește. Practic, acatistul adresat Sfântului este un imn de laudă, închinat lui Dumnezeu și Maicii Domnului. Iar în momentele în care te simți cuprins de patimă este bine să te adresezi Sf. Efrem cel nou.

icoana sfantul mina

Acatistul Sf. Mina este o rugăciune alcătuită din mai multe cântări de laudă

Acatistul Sf. Mina pentru cei păgubiți se citește începând cu Condacul 1:

„Folositor și ajutător mare te-ai arătat lumii în primejdii, Mucenice, ca pe mulți ai izbăvit de pagube: pe furi urmărind, pierderile depărtându-le și celor ce aleargă la tine cu credință împlinind cererea lor; pentru aceasta te rugăm , fii milostiv și nouă care îți cântăm: Bucură-te, Mina, mult- pătimitorule!”

Ulterior se continuă cu citirea Icosului 1:

„Întrupându-se cuvântul lui Dumnezeu s-a luminat făptura, și printr-Însul a izvorât mulțimea mucenicilor, care au pătimit până la sânge, făcându-se apărători celor neputincioși;”

Ulterior, urmează icosuri și condace până la 13, citite alternativ. La final se citește din nou Icosul 1 și Condacul.

icoana sfantul mina

Acatistul Sf. Mina este unul dintre cele mai puternice acatiste

Când se citește acatistul Sf. Mina: În ce situații te adresezi către Sf. Mina pentru ajutor

Acatistul Sf. Mina este o rugăciune alcătuită din mai multe cântări de laudă care se citește în momente grele. Atunci când te simți păgubaș sau te simți fără puteri și pierdut. În acele momente când întâmpini probleme de familie sau la locul de muncă trebuie să citești acatistul Sf. Mina.

Din moment ce citești acatistul Sf. Mina vei simți o liniște sufletească la fel ca și atunci când rostești rugăciunea către Sf. Efrem, iar după cele 40 de zile de rugat, vei simți o putere mirifică care te va ajuta să te ridici și să depășești toate greutățile. Prin intermediul acatistului Sf. Mina, credinciosul reușește să vorbească direct cu acesta. Interacțiunea, de obicei, se soldează cu o liniște sufletească. Acatistul reprezintă o hrană pentru suflet și un ajutor în momentele grele.

Prin citirea acestui acatist reușești să te apropii de Sfânt și să-i confesezi toate problemele, dorințele și temerile pe care le simte sufletul tău. După ce ai citit toate Condacele și Icosurile trebuie să rostești și această rugăciune de final. Aceasta începe în felul următor:

„O, Preasfinte și intru tot lăudate, Mare Mucenice Mina, și de minuni făcătorule; primește această rugăciune de la mine nevrednicul robul tău, căci către tine, că la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat , scap eu ticălosul și către sfânt chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinți mă rog ție: Vezi, Sfinte, paguba mea , vezi sărăcia și ticăloșia mea; vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu.”

Atunci când vrei să te rogi pentru a scăpa de situații grele și probleme în familie trebuie să știi câte zile se citește acatistul Sf. Mina. De asemenea, este foarte important să te rogi cu sufletul curat și cu mintea limpede, doar astfel vei reuși să ajungi la Sfânt pentru a-ți rezolva problemele.

icoana sfantul mina

Atunci când credincioșii se simt păgubiți sau trec printr-o perioadă extrem de dificilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *