Prima pagină » Sanatate » Câte ședințe de chimioterapie se fac. Durata totală a tratamentului

Câte ședințe de chimioterapie se fac. Durata totală a tratamentului

05 oct. 2022, 12:33,
în Sanatate

Pacienții bolnavi de cancer se întreabă câte ședințe de chimioterapie se fac până la vindecare. Chimioterapia este una dintre principalele metode de tratare a cancerului. Procedura vă permite să distrugeți celulele canceroase și să suprimați creșterea acestora. Această metodă poate duce la o serie de efecte secundare, astfel încât fiecare procedură trebuie efectuată exclusiv sub supravegherea unor medici cu experiență și cu respectarea dozelor și regimurilor exacte.

Doar medicii oncologi calificați pot asigura siguranța maximă posibilă a tuturor procedurilor. Tratamentul este utilizat pentru a rezolva mai multe sarcini. Întâi de toate, chimioterapie contribuie la distrugerea celulelor canceroase, reducerea dimensiunii tumorii înainte de radioterapie sau înainte de intervenție chirurgicală și prevenirea riscului de apariție a metastazelor. De asemenea, această procedură este necesară pentru a reduce probabilitatea de reapariție a bolilor.

copil care sta langa aparatul de chimioterapie si urmeaza tratamentul

Procedurile pot fi efectuate atât după intervenție, cât și înaintea acesteia

Câte ședințe de chimioterapie se fac. Cum se desfășoară terapia?

Tratamentul se efectuează întotdeauna conform unei scheme selectate individual. Aceasta depinde de o serie de factori, printre care starea generală actuală a pacientului. De asemenea, prezența comorbidităților, stadiul patologiei oncologice și dimensiunea tumorii, precum și prezența metastazelor.

Complexul de medicamente este selectat ținând cont de obținerea efectului maxim din fiecare doză. În același timp, oncologii oferă pacienților remedii cu un număr minim posibil de reacții adverse. Acest lucru vă permite să vă mențineți sănătatea și să asigurați funcționarea normală a organismului.

femeie care sta langa aparatul de chimioterapie si urmeaza tratamentul

Ca metodă principală de tratament, chimioterapia este prescrisă pentru tumorile maligne sistemice

Durata tratamentului este întotdeauna determinată individual și depinde în mare măsură de tipul de tumoră detectată și de sensibilitatea acesteia la anumite medicamente. Se efectuează în cicluri care durează 14 zile.

În acest caz, introducerea de medicamente poate fi efectuată o dată la 6-8 zile, zilnic sau o dată pentru toată perioada de tratament. Durata unei proceduri este de obicei de 2-3 ore. Intervalul dintre sesiuni este determinat de regimul de chimioterapie selectat. De asemenea, numărul total de cicluri variază și este de obicei de 4-8. Durata totală a tratamentului este de la o lună la un an. În unele cazuri, este necesară terapia repetată pentru a preveni recăderile.

De ce această metodă de tratament este atât de eficientă? Părerile specialiștilor

Ca metodă principală de tratament, chimioterapia este prescrisă pentru tumorile maligne sistemice care afectează întregul organism. Printre acestea se numără limfom malign sau leucemia. În alte cazuri, un astfel de tratament devine parte a complexului. Se efectuează împreună cu intervenții chirurgicale și radiații.

medic care pregateste aparatul pentru chimioterapie pentru un pacient bolnav de cancer

În acest caz, introducerea de medicamente poate fi efectuată o dată la 6-8 zile, zilnic sau o dată pentru toată perioada de tratament

Procedurile pot fi efectuate atât după intervenție, cât și înaintea acesteia. Medicamentele speciale sunt prescrise conform diferitelor scheme. Acest lucru vă permite să creșteți eficacitatea acestora și să reduceți efectele secundare ale medicamentelor individuale.

Esența chimioterapiei constă în faptul că medicamentele speciale intră în sânge și sunt transportate în tot organismul. Acest lucru vă permite să acționați sistematic asupra acestuia, distrugând celulele canceroase și metastazele, indiferent de locul în care se află.

Din moment ce cunoști câte ședințe de chimioterapie se fac este bine să știi și de ce este important să le urmezi pe toate. Tratamentul vă permite să reduceți dimensiunea tumorii, să îi distrugeți celulele, să preveniți riscurile de recidivă, să afectați de la distanță metastazele. Această metodă de tratament este bazată pe medicamente moderne. Cu ajutorul procedurii se reușește distrugerea chiar și a celulelor foarte mici, care nu sunt încă diagnosticate chiar și prin cele mai moderne metode.

persoana care sta langa aparatul de chimioterapie si urmeaza tratamentul

Tratamentul se efectuează întotdeauna conform unei scheme selectate individual

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *