Prima pagină » Local » Câte persoane se află în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași
Câte persoane se află în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași

Câte persoane se află în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași

09 iun. 2020, 14:21,
în Local

Direcția de Sănătate Publică Iași transmite marți, 9 iunie 2020, situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19.

Un număr de 4.213 persoane sunt în izolare la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Nu mai puțin de 226 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

„Conform ultimelor centralizări, un număr de 26 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 806 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași transmite situația pe municipiu a cazurilor de coronavirus confirmate, vindecate, internate, externate, dar și decedate din cauza noului Covid-19.
– persoane confirmate= 298
– vindecate. = 179
– confirmate(internate = 106
– externate = 179
– in carantină = 26
– iesite din carantină = 0
– in izolare = 788
– iesite din izolare = 59
– paturi existente = 584
– paturi ocupate = 26
– paturi disponibile = 558
– decedate = 13

Măsuri instituționale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a efectuat 11 misiuni specifice.

Inspectoratul de Poliție Județean  a efectuat 125 misiuni specifice.

Inspectoratul Județean de Jandarmi a efectuat 15 misiuni, din care: o misiune de pază la spațiile de carantină, 11 misiuni în cooperare cu IPJ, 2 misiuni în cooperare cu unitățile spitalicești și o altă misiune specifică.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 160 misiuni, din care: 62 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 misiuni de transport către spațiile de izolare, 18 misiuni de transport probe biologice, 78 decontaminări biologice.

Ministerul Apărării Naționale a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, cu 7 militari și un mijloc auto.

Direcția de Sănătate Publică a efectuat 40 misiuni, din care: 2 misiuni transport către spații de carantină, 4 misiuni de inspecții la centrele de carantină și 34 misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`