Prima pagină » Local » Câte persoane au fost depistate pozitiv COVID-19 în ultimele 24 de ore
Câte persoane au fost depistate pozitiv COVID-19 în ultimele 24 de ore

Câte persoane au fost depistate pozitiv COVID-19 în ultimele 24 de ore

23 aug. 2020, 15:46,
Cristian ZAVASTIN în Local

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la proveniența numărului de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Astfel, au fost realizate 1.560 de teste în cele 24 de ore în care au fost raportate cazurile noi de persoane infectate cu Covid19.

Din fericire, nu s-a constatat prezența vreunui nou focar.

Câte persoane au fost depistate pozitiv COVID-19 în ultimele 24 de ore

Din totalul de persoane testate, 14 teste pozitive provin de la persoane cu domiciliul în județul Iași, dar aflate în alte județe ale țării.

21 de teste pozitive provin de la persoane care au ajuns ca pacienți în Unitățile de Primiri Urgențe pentru diverse intervenții;

24 de teste pozitive provin de la persoanele care au realizat testul contracost, la cerere, sub diverse motive;

„Restul cazurilor pozitive sunt persoane care aveau simptome și intraseră în contact cu persoane pozitive înregistrate deja anterior;

Concluzia este că trebuie să fim foarte precauți și atenți la transmiterea comunitară“, spun reprezentanții DSP Iași.

Focare depistate în Iași

Vineri, Direcția de Sănătate Publică Iași gestionează două noi focare COVID-19, astfel:

Oficiul Poștal de Distribuire Iași

Efectiv total: 115 salariați

Număr de cazuri: 7 persoane confirmate cu Covid-19

Măsuri dispuse sunt monitorizarea zilnică a stării de sănătate a personalului, aprovizionarea constantă cu cu echipament de protecție și dezinfectante, efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile și Respectarea de către factorii poștali a distanței minime de 1,5 m față de toți destinatarii și utilizarea obligatorie a măștii de protecție.

Acesta este un focar existent, unde se mai adaugă doi factori poștali și o caseriță.

Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” Copou Iași

Efectiv total: 217 (153 beneficiari și 64 angajați)

Număr de cazuri:  3 (un beneficiar și 2 angajați)

Măsuri dispuse suntonitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv, aprovizionarea constantă cu cu echipament de protecție și dezinfectante și efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile.

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 23 august 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 2.421 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 72 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.920 au fost externate (cu 26 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat două cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la 87.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual şi de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populaţiei, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi reamintesc principalele măsuri care trebuie respectate:

  • purtarea măştii atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile publice deschise, începând cu data de 1 august 2020,
  • păstrarea distanţării fizice,
  • igienizarea frecventă a mâinilor şi evitarea aglomeraţiilor, în vederea limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus şi prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV- 2.

Prin acest apel, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetaţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus,  să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`