Omega 3 unt grăsimi esențiale ce nu există în interior corpului, nu pot fi produse de la zero și organismul are nevoie sa le identifice din alimente variate. Aceștia au numeroase proprietăți, printre care menținerea pielii sănătoase și frumoase. Totuși, câte pastile de Omega 3 se iau pe zi?
Câte pastile de Omega 3 se iau pe zi?
Acizii grași de Omega 3 se poate lua doar din surse externe, organismul neproducându-i. Ne putem lua doza de acizi din pește, uleiuri vegetale, semințe, nuci, legume cu frunze. Somonul, sardinele, heringul, semințele de in, nucile, uleiul din semințe de in sunt alimente foarte bogate în Omega 3.
Dacă nu poți să ți le iei din mâncare, există suplimente alimentare sub formă de pastile ce pot suplini nevoia. Doza recomandată de specialiști este de două pastile pe zi, în timpul mesei.
În cazul în care vă confruntați ci deficit de Omega 3, pot apărea dezechilibre metabolice și hormonale: imunitate scăzută, boli autoimune, boli de inimă, boli neurologice sau ADHD la copii.
Consumul alimentelor bogate în acest tip de acizi grași este esențial. Acesta poate oferi protecție chiar și în ceea ce privesc afecțiunile grave precum cancerul. Totuși, dacă optați pentru suplimentele alimentare, indicat este să vă consultați cu medicul înainte de administrare. Nu există dovezi în ceea ce privește efectele pe care suplimentele cu Omega 3 le au asupra organismului, mai ales atunci când sunt administrate împreună cu alte medicamente.
Acizii grași sănătoși, mineralele, vitaminele și nutrienții se pot lua din alimentele din jurul nostru, suplimentele fiind a doua opțiune la care ar trebui să apelăm.
Beneficiile asupra organismului
Omega 3 ajută la buna funcționare a aparatului cardiovascular. Acești acizi pot reduce riscul apariției accidentului vascular sau a bolilor de inimă. De asemenea, ajută inima să pompeze sângele în mod regulat, la un ritm care nu produce palpitații.
Sistemul imunitar este susținut de acești acizi, luptând pentru înlăturarea agenților străini din corp care ajung pe diverse căi în interiorul corpului.
Grăsimile Omega 3 ajută și sistemul nervos, încetinind evoluția bolilor specifice persoanelor vârstnice, precum demența, bolile mintale, boala Alzheimer, schizofrenia, anxietatea și depresia. Depresia este cea mai întâlnită tulburare psihică la nivel global, iar unele studii au arătat că persoanele cu o dietă bogată în acizi grași Omega 3 au posibilitatea de a lupta cu simptomele bolii și de a reduce considerabil efectele acestora.
Consumul de pește și de ulei de pește poate ajuta articulațiile și bolile de oase, reducând rigititatea și durerile. De asemenea, ajută la creșterea cantității de calciu absorbit în oase și pot avea rol decisiv în sinteza de colagen.
Consumul de Omega 3 vine și în ajutorul copiilor, având un important rol în dezvoltarea neurologică și vizuală la sugari. Rolul Omega 3 în dezvoltarea creierului bebelușilor este vital, dar protecția și sprijinul pentru creier se păstrează și în perioada adultă, motiv pentru care consumul alimentelor bogate în Omega 3 trebuie să fie constant, pe tot parcursul vieții.
În ceea ce privesc suplimentele, excesele nu sunt indicate, așa că oamenii trebuie să se informeze legat de câte pastile de Omega 3 se iau pe zi. Specialiștii spun că doza suficientă este de două, în timpul meselor.