Câte luni se ia Omega-3? Cum să previi problemele cardiace administrând acizi grași

16 nov. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a crește eficiența suplimentului asupra organismului tău trebuie să știi câte luni se ia Omega-3. Această substanță nu se sintetizează singură. Pentru a obține acest tip de acid gras este necesar să se consume alimente adecvate, diverse fructe de mare sau forma sa încapsulată. Mulți oameni aleg această din urmă opțiune, deoarece nu este întotdeauna posibil să se asigure o dietă echilibrată pentru a se asigura că organismul primește cantitățile potrivite.

Încă de la începutul secolului trecut, oamenii de știință au remarcat beneficiile semnificative ale Omega-3. Aceasta s-a bazat pe observația că persoanele care consumau alimente bogate în acizi grași nu aveau practic nicio boală cardiovasculară. În prezent, administrarea de Omega-3 nu este considerată doar o componentă necesară pentru ca organismul să prevină problemele cardiace și vasculare. Cantități suficiente de acizi grași din această grupă ajută la menținerea activității creierului, la menținerea greutății în limite normale și la evitarea îmbătrânirii premature.

mai multe capsule de omega 3 in palma unei persoane

Suplimentele de Omega-3 nu trebuie administrate continuu

Câte luni se ia Omega-3?  Sfaturi despre cum să administrați suplimentul

Forma capsulată în care sunt disponibili acizii grași Omega-3 este cea mai eficientă. De aceea, se recomandă să le luați sub această formă. Dar trebuie să se facă în mod corespunzător, respectând dozele necesare.

Dimensiunile capsulelor pot varia, ceea ce influențează cantitatea pe care trebuie să o luați. Doza zilnică optimă pentru bărbați este de cel mult 2-3 grame, iar pentru femei este între 1-3 grame. Suplimentul se absoarbe cel mai bine dacă este administrat în același timp cu alimentele. Doza zilnică trebuie distribuită uniform la micul dejun, prânz și cină. Persoanele care se mențin în formă și frecventează sala de sport ar trebui să ia capsula imediat după ce fac exerciții fizice.

un recipient rasturnat pe o masa din care cad capsule cu omega 3

Dimensiunile capsulelor pot varia, ceea ce influențează cantitatea pe care trebuie să o luați

Suplimentele de Omega-3 nu trebuie administrate continuu, fără întrerupere. Consumul excesiv este la fel de dăunător pentru organism ca și lipsa acestuia. Durata unui curs normal este de 30 de zile, adică o lună.

Specialiștii recomandă repetarea tratamentului timp de o lună, de trei ori pe an. Ar trebui să faceți o pauză de cel puțin 2 luni dacă faceți exerciții fizice active. În timpul fazei de pierdere în greutate, sau de slăbire, femeile ar trebui să își mărească aportul zilnic la 3 grame, iar bărbații la 4 grame.

Șapte beneficii principale pentru sănătate oferite de aceste capsule

În primul rând, administrarea de Omega-3 contribuie la îmbunătățirea proprietăților reologice ale sângelui. Acest medicament reduce riscul formării de cheaguri de sânge datorită îmbunătățirii fluxului. De asemenea, capsulele contribuie la repararea leziunilor minore ale vaselor de sânge, aproape că nu se formează plăci aterosclerotice.

un bol, cu mai multe capsule de omega 3 si o lingura

Încă de la începutul secolului trecut, oamenii de știință au remarcat beneficiile semnificative ale Omega-3

Stimularea cognitivă a creierului, îmbunătățirea memoriei, datorită administrării substanței toate informațiile sunt reținute rapid și ușor. Capsulele contribuie la prevenirea apariției bolilor hepatice și articulare, precum și a altor boli legate de vârstă.

Multe persoane au observat că după luarea acestui supliment s-a înregistrat accelerarea proceselor metabolice, ceea ce ajută la pierderea mai rapidă a greutății și la menținerea acesteia la un nivel optim în viitor. Omer-3 este o necesitate pentru femeile aflate în primele etape ale sarcinii.

Din moment ce te întrebi câte luni se ia Omega-3 este bine să știi și ce beneficii pentru organismul unei femei însărcinate va aduce acest supliment. Astfel, acizii grași din această categorie sunt elemente importante implicate în formarea sistemului imunitar al copilului, a creierului și a ochilor acestuia.

femeie care administreaza o capsula de omega 3

Forma capsulată în care sunt disponibili acizii grași Omega-3 este cea mai eficientă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *