Prima pagină » Culinar » Câte linguri de griș se pun la găluște. Trucuri simple pentru un preparat reușit

Câte linguri de griș se pun la găluște. Trucuri simple pentru un preparat reușit

19 iun. 2023, 14:10,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle câte linguri de griș se pun la găluște. Supa cu găluște este una dintre cele mai gustoase mâncăruri și este nelipsită de la mesele festive alături de alte bucate alese. Supa cu găluște necesită mai multă atenție în preparare, însă dacă avem în vedere rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat reușit.

Câte linguri de griș se pun la găluște

Când vine vorba de savuroasa supă de găluște, doamnele se întrec în tot felul de rețete inedite și gustoase. Acest fel de mâncare poate fi adaptat după preferințe. Pentru unele bucătărese, prepararea găluștelor reprezintă o adevărată provocare deoarece acestea pot ieși prea tari, pot avea o textură ca de gumă sau nu sunt suficient de gătite la final.

Pentru ca găluștele să iasă perfecte și să obținem o supă irezistibilă, trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari. Dacă vrem ca găluștele să aibă textura perfectă nu trebuie pus foarte mult griș. La un ou bătut se pun 5 linguri de griș în compoziția pentru găluște. Dacă oul bătut se amestecă împreună cu o cană cu lapte, atunci se pune mai mult griș pentru ca supa să iasă gustoasă.

Delicioasa supă de găluște se servește împreună cu o pâine de casă moldovenească, pufoasă, gustoasă și fragedă. Pe lângă supa de găluște, pe placul multora dintre noi este și ciorba țărănească de porc. Aceasta are o savoare aparte și este ideală la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.

Rețeta cu care vei pregăti o supă de casă delicioasă

Pentru savuroasa supă de găluște vom avea nevoie de 2 căni de griș, 1 lingură de praf de copt, 1 linguriță de sare, 1 ou bătut și 2 căni de lapte. Mai întâi se vor pregăti gustoasele găluște pentru savurosul preparat culinar. Într-un vas se amestecă făina împreună cu praful de copt și sarea. În mijlocul vasului se face o gaură în care se toarnă amestecul făcut dintr-un ou bătut și lapte.

Se amestecă foarte bine pentru a obține o compoziție omogenă. Se ia câte o lingură din compoziția obținută, se formează un cocoloș apoi i se dă drumul în supa clocotită. Găluștele se lasă la fiert timp de 10-15 minute fără a acoperi vasul. După acest timp, vasul cu supa de găluște se acoperă cu capac și se mai lasă la fiert timp de 10 minute. În acest fel, găluștele de griș vor fi pufoase, gustoase și moi.

Supa de găluște este pe placul multora dintre noi, însă necesită mai multă atenție și pricepere în gătire. Multe gospodine vor să știe cum pot pregăti cea mai bună supă, dar mai ales vor să afle câte linguri de griș se pun la găluște pentru a avea textura perfectă. O altă provocare culinară pentru doamne este și ciorba de perișoare. Unele gospodine întâmpină dificultăți atunci când gătesc perișoarele pentru o ciorbă savuroasă. Fie acestea nu se leagă și se fărâmă în ciorbă, fie au o textură tare. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, succesul culinar va fi garantat și vom obține o ciorbă de casă gustoasă și pe placul tuturor celor de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`