Prima pagină » Sanatate » Câte kilograme trebuie să ai la 12 ani. Cum să-ți calculezi greutatea pentru a stabili procentul de grăsime

Câte kilograme trebuie să ai la 12 ani. Cum să-ți calculezi greutatea pentru a stabili procentul de grăsime

28 apr. 2022, 14:26,
în Sanatate

Procentul copiilor supraponderali tot crește într-un ritm alarmant, astfel trebuie să știi câte kilograme trebuie să ai la 12 ani. Acum mulți copii petrec puțin timp la antrenamente și jocuri în aer liber. Aceștia preferă să stea mai mult timp în fața televizorului, jucând jocuri video sau la calculator.

A împiedica copiii să fie supraponderali înseamnă stabilirea dietei și sportului potrivit, precum și odihna utilă. Trebuie să îți incluzi copiii într-un stil de viață sănătos prin propriul exemplu. Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Departamentul de Sănătate al SUA, precum și majoritatea țărilor din întreaga lume utilizează cu succes IMC, indicele de masă corporală. Acesta se bazează pe raportul dintre înălțime și greutate și calculul ulterior al procentului de grăsime în corpul uman pentru a evalua excesul de greutate la adulți și copii. Metoda de calcul al IMC este dezvoltarea lui Adolf Quetelet și pentru copii oferă o schemă specială.

baiat care sta in fata unui leptop

Aceștia preferă să stea mai mult timp în fața televizorului, jucând jocuri video sau la calculator

Câte kilograme trebuie să ai la 12 ani. Calculatorul indicelui de masă corporală folosind formula Quetelet

Pentru a afla ce greutate trebuie să ai la vârsta de 12 ani trebuie să te orientezi după formula IMC =greutatea corporală, kg / (înălțime, m) 2. Deoarece copiii și adolescenții sunt caracterizați de creștere și dezvoltare active, IMC-ul lor se poate schimba semnificativ într-o perioadă scurtă de timp.

Prin urmare, evaluarea obișnuită a IMC, frecventă la adulți, nu este potrivită pentru aceștia. Pentru a estima corect indicele de masă corporală al unui copil, oamenii de știință au examinat raportul dintre masă și înălțime a multor mii de copii. Astfel, un copil de 12 ani de înălțime de 136,2 cm trebuie să aibă o greutate de 28,2 kg.

copil care sta cu gura cascata

Medicul vă poate recomanda, de asemenea, prevenirea anumitor afecțiuni asociate cu subponderea sau obezitatea

Și când vine vorba de a determina dacă IMC-ul copilului tău este normal sau în afara intervalului, graficele de comparație, „curbe procentuale” sau scale de distribuție, cu medii pentru copiii de această vârstă și înălțime îți vor oferi posibilitatea de a înțelege dacă greutatea trebuie să fie ajustată.

În acest fel, indicele de masă corporală al copilului tău este comparat cu media a mii de alți copii. Această abordare ține cont de etapele de dezvoltare prin care parcurg copiii la anumite grupe de vârstă. De exemplu, dacă un copil are un indice de masă corporală mai mare de 97% dintre copiii de aceeași vârstă, atunci se poate concluziona că copilul este supraponderal. În cazul acesta este bine să adopți un regim alimentar hipolipidic.

Erorile înregistrate de IMC. Cum să stabilești exact procentul de țesut adipos

În același timp, IMC nu este un indicator ideal al cantității de grăsime corporală și poate induce în eroare în unele cazuri. De exemplu, un adolescent puternic musculos poate avea un IMC ridicat fără a fi supraponderal, mușchii se adaugă la greutatea corporală, nu supraponderali.

În plus, IMC poate fi dificil de estimat corect în perioada pubertății, timp în care tinerii trec prin etape de creștere rapidă. În orice caz, este important să ne amintim că IMC este în general un indicator bun, dar nu este o măsurare directă a grăsimii corporale.

fata care sta culcata pe podea

A împiedica copiii să fie supraponderali înseamnă stabilirea dietei și sportului potrivit, precum și odihna utilă

Pentru a stabili procentul exact de țesut adipos permite analiza bioimpedanței. Cu ajutorul unui anumit dispozitiv, un curent electric slab, sigur este trecut prin corp, schimbându-i frecvența. Diferitele țesuturi ale corpului au rezistență diferită la curentul electric, astfel încât devine posibil să se calculeze ce proporție din corp este reprezentată de mușchi și ce proporție este reprezentată de oase și grăsime.

Atunci când nu știi câte kilograme trebuie să ai la 12 ani și te îngrijorezi că ești supraponderal sau subponderal, poți stabili o întâlnire cu un medic primar care va evalua nutriția și nivelul de activitate fizică, sugerând schimbări pozitive. Medicul vă poate recomanda, de asemenea, prevenirea anumitor afecțiuni asociate cu subponderea sau obezitatea.

baiat care sta pe pat si priveste in telefon

Acum mulți copii petrec puțin timp la antrenamente și jocuri în aer liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *