Prima pagină » Sanatate » Câte kg trebuie să ai, în funcție de vârstă și înălțime. Tabel al greutății

Câte kg trebuie să ai, în funcție de vârstă și înălțime. Tabel al greutății

30 sept. 2024, 11:08,
Redacția BZI în Sanatate

Dacă te-ai întrebat câte kg trebuie să ai în funcție de vârstă, ei bine, trebuie să știi că găsirea greutății ideale poate să fie o adevărată provocare, mai ales pentru cei care încearcă să îmbine sănătatea cu dornța de a arăta cât mai bine. Menținerea unei greutăți corporale normale ne ajută să ne protejăm împotriva bolilor și, astfel, să fim sănătoși.

Este esențial să înțelegem câte kg trebuie să ai în funcție de vârstă pentru a ne menține cât mai sănătoși, dar, este important de reținut și că greutatea ideală variază de la o persoană la alta și că nu este recomandat să te compari cu alte persoane. Este greșit să ne comparăm cu alții, atunci fie rişti fie să te mulţumeşti să ai câteva kilograme în plus, fie să vrei să slăbeşti exagerat de mult.

Câte kg trebuie să ai, în funcție de vârstă și înălțime

Greutatea ideală este, înainte de toate, un plus pentru o sănătate de fier. Abia în al doilea sau în al treilea rând, greutatea corporală este un indice care validează felul în care arătăm, însă, sunt mulți oameni care plătesc orice preț pentru a arăta exact după cum își doresc.

Specialiștii în nutriție calculează greutatea ideală în funcție de niște parametri despre care vom discuta în continuare și noi. Următorul tabel te poate ajuta să verifici greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime.

Dacă ai mai puține kilograme decât ar trebui, mergi la medic și vezi dacă nu cumva ai o problemă de sănătate. După ce ai exclus această posibilitate, poți încerca să îți îmbogățești dieta cu nutrienți care te-ar putea ajuta să te ingrași.

O greutate normală te ajută să fii sănătos și să te protejezi de boli. În tabelul de mai jos vezi dacă este greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime.
În acest sens, ne ajută formula de calcul al indicelui de masă corporală, cunoscutul IMC.

Ce este IMC și cum se calculează

De regulă, un medic măsoară greutatea și înălțimea unui pacient pentru a-i putea calcula Indicele de Masă Corporală, IMC. Acesta este un indice statistic care utilizează greutatea și înălțimea pentru a se putea estima greutatea corporală la bărbații și femeile , cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Indicele de masă corporală nu este o metodă de calcul a greutății potrivită pentru copii, femei însărcinate, persoane cu masa musculară mare, adică sportivii și vârstnicii și nu este menită stabilirii procentului de grăsime corporală, a masei musculare sau osoase, având astfel câteva contraindicații.

Mai exact, un IMC sănătos ar trebui să se încadreze între 18,5 și 24,9, iar dacă IMC-ul unei persoane este mai mic de 18,5, aceasta este considerată subponderală. De asemenea, un IMC între 25 și 29,9 poate să sugereze exces de greutate, un IMC de 30 sau peste această valoare poate să indice obezitate, iar un IMC de 40 sau mai mare indică obezitate extremă.

Este de menționat că după vârsta de 30 de ani, grăsimea corporală tinde să crească atât pentru bărbați, cât și pentru femei, adesea din cauza schimbărilor hormonale. Pentru a calcula IMC se folosește următoarea metodă de calcul IMC = Greutatea (kg) / Înălțimea (m)2.

Astfel că, pentru a se răspunde concret la întrebarea câte kg trebuie să ai în funcție de vârstă, ei bine, nu există o greutate normală sau sănătoasă pentru bărbați sau femei în funcție de vârstă, însă vârsta poate să influențeze greutatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`