Persoanele care doresc să folosească condimentul indian se întreabă câte cuișoare poți mânca pe zi. Acest ingredient are o mulțime de beneficii pentru organism. Acestea au un gust deosebit, fiind bogate în Omega 3 și fibre alimentare.
Cuișoarele sunt folosite în alimentație din cele mai vechi timpuri. Datorită vitaminelor ce se conțin în acestea, cuișoarele întărește sistemul imunitar. Printre vitaminele ce se conțin în acestea se numără vitamina K, A, C și fibrele alimentare. Cuișoarele pot fi folosite pentru pregătirea unor băuturi și pentru unele deserturi. Bunica adăuga acest condiment în negresă.
Câte cuișoare poți mânca pe zi: De unde provine leacul bătrânesc
Cuișoarele sunt activ folosite în medicina indiană. Acestea provin din Insulele Moluce, la fel ca și nucușoara. Pe arhipelagul indonezian nu se folosește atât de mult acest remediu. Din cele mai vechi timpuri, cuișoarele erau folosite pentru tratarea unor boli. De curând, acestea au început să fie adăugate și în anumite copturi.
Datorită aromei parfumate și dulce, ușor amară, cuișoarele oferă un gust inedit mâncărurilor. Proprietățile ce se conțin în acest ingredient provoacă o ușoară amorțire a gurii și a întregului corp. Din moment ce acestea sunt administrate, poți simți și o furnicătură la nivelul picioarelor. Multe persoane le folosesc pentru a scăpa de respirația urât mirositoare. Astăzi, cuișoarele sunt folosite de specialiști pentru prepararea unei ape de gură sau a unei paste de dinți.
Arborele de cuișoare face parte din familia plantelor mirtului. Acestea sunt cultivate în Indonezia, crescând până la o înălțime de 20 de metri. Arborele produce muguri roz care sunt folosiți cu precădere în aromatizarea vinului și a unor mâncăruri din carne de porc.
Pentru a scăpa de unele infecții precum cele urinare și pentru întărirea sistemului imunitar în timpul sinuzitei, cuișoarele trebuie administrate sub forma unor ceaiuri. De asemenea, unele femei folosesc ingredientul pentru procedurile cosmetice și pentru băi. Foarte recomandate sunt și săpunurile fabricate din cuișoare.
Efectele secundare ale cuișoarelor: Care este doza zilnică
Cu siguranță, acest remediu are o întreagă listă de beneficii. Însă, dacă este administrat într-o doză necorespunzătoare, cuișoarele pot provoca unele efecte secundare. Există riscul ca acestea să provoace sângerare. De cele mai multe ori, sângerarea poate apărea atunci când suferi de tensiune prea mare sau administrezi antibiotice.
Antibioticele pot subția sângele, provocând sângerarea. De asemenea, luate într-o cantitate prea mare, cuișoarele pot scădea prea mult glicemia. Pentru persoanele care suferă de diabet, acestea sunt extrem de indicate. În cazurile în care iei medicamente pentru diabet, trebuie să te consulți cu medicul specialist pentru a stabili doza de cuișoare de care are nevoie organismul tău.
Unele persoane pot avea alergii din cauza remediului. În cuișoare se conține eugenolul, acesta este o substanță care poate provoca o alergie. Consumate într-o cantitate prea mare acestea pot provoca și unele iritații la nivelul pielii sau cavitatea bucală.
Conform studiilor efectuate, specialiștii spun că doza pentru o zi de cuișoare este de 2,5 mg/kg de greutate corporală. Din moment ce depășești doza menționată pot apărea efecte secundare extrem de neplăcute.
Pentru a administra remediul într-o cantitate corespunzătoare trebuie să știi câte cuișoare poți mânca pe zi. Acestea pot fi adăugate în diverse preparate sau administrate sub forma unor ceaiuri. Chiar dacă cuișoarele sunt foarte benefice pentru corpul uman, acestea au și o serie de efecte negative. Pentru a evita unele complicații trebuie să respecți doza zilnică recomandată.