Prima pagină » Cancan » Câte case avea Nicolae Ceaușescu. Vilele de lux erau amenajate după placul Elenei Ceaușescu

Câte case avea Nicolae Ceaușescu. Vilele de lux erau amenajate după placul Elenei Ceaușescu

07 oct. 2020, 15:27,
BZI.ro, în Cancan

Înainte de 1989, dar și după, multă lume s-a întrebat câte case avea dictatorul Nicolae Ceaușescu, cel care a condus țara timp de 24 de ani. Din 1965 și până la îndepărtarea lui de la putere, Ceaușescu a acumulat o avere imensă. Ba chiar existau speculații cu privire la anumite conturi secrete din străinătate. De acestea ar fi beneficiat nume importante din nomenclatură, după moartea lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu.

Se știe că Nicolae Ceaușescu a acumulat, cât a condus țara, o avere impresionantă. Mai mult, familia prezidențială avea și câteva case de lux, amenajate după bunul plac al Elenei Ceaușescu. Se pare că fostul dictator comunist o lăsa întotdeauna pe soția lui să se ocupe de acest aspect.

Soții Ceaușescu au trăit mereu în lux. Celor doi le-au plăcut obiectele scumpe, hainele de lux, opulența și vacanțele în care se puteau răsfăța cu absolut orice își doreau. Astfel, cei doi aveau mai multe locuințe în țară, iar atunci când plecau în vacanțe, mereu aveau unde să înnopteze.

Iată câte case avea, de fapt, Nicolae Ceaușescu

În primul rând, Nicolae Ceaușescu și Elena au avut o locuință de lux în cartierul Primăverii. Acesta era și încă mai este unul dintre cele mai vestite din Capitală. Casa era amenajată exclusiv în funcție de preferințele Elenei Ceaușescu și impresiona pe oricine îi trecea pragul. Mai mult, soții Ceaușescu aveau o vilă luxoasă și în Snagov, pe care o foloseau ca reședință de weekend.

Pentru a ajunge la vila de la Snagov, cei doi foloseau, de cele mai multe ori, elicopterul, iar acolo se bucurau de aer curat și o priveliște de vis.

Însă asta nu e tot, căci cuplul prezidențial de tristă amintire a avut și o vilă la Predeal, care a devenit vilă de protocol în anii 50. Din păcate, această locație a fost lăsată, ulterior, în paragină. Soții Ceaușescu au mai avut o vilă și în Neptun, iar acolo stăteau de fiecare dată când poposeau pe litoral.

Ultima, dar nu cea din urmă era casa de pe Lacul Cinciș, aflată la marginea orașului Hunedoara. Luxul era la el acasă în fiecare locuință deținută de foștii dictatori, iar toate locuințele erau amenajate după bunul plac al Elenei Ceaușescu.

Au făcut o escală la Snagov înainte de arestare

Pe 22 decembrie 1989, Nicolae și Elena Ceaușescu părăseau Capitala într-un elicopter privat. Aceasta s-a întâmplat când au realizat că au pierdut controlul asupra poporului, iar revoluția capătă amploare. Prima lor oprire a fost la Snagov, acolo unde își aveau reședința cei doi dictatori, în jurul orei 12.00. Acolo, Elena Ceaușescu și-a umplut poșeta cu bijuterii și lucruri de valoare.

De acolo, ei au pornit spre Târgoviște, însă în apropiere de Boteni, armata a ordonat ca elicopterul să aterizeze. Cei doi au părăsit elicopterul, urmând a-și continua drumul în mașinile unor persoane oprite pe stradă de către ofițerii de securitate. După ce au stat câteva ore ascunși, soții Ceaușescu au mers la sediul Miliției. Însă acesta fusese deja ocupat de revoluționari, iar cei doi au fost arestați.

În momentul perchezițiilor corporale, revoluționarii au descoperit cu stupoare că dictatorul avea buzunarele goale! Acesta nu obișnuia să țină bani la el, întrucât, în majoritatea contextelor, nu avea nevoie de ei. În schimb, bijuterii și alte lucruri de valoare au fost găsite în poșeta tovarășei Elena.

Așadar, la ce avere a strâns și la câte case avea Nicolae Ceaușescu, asta nu i-a folosit deloc la 22 decembrie 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *