Prima pagină » Lifestyle » Câte calorii sunt într-un măr, compoziția fructului
Câte calorii sunt într-un măr, compoziția fructului

Câte calorii sunt într-un măr, compoziția fructului

14 dec. 2020, 14:20,
în Lifestyle

Multe materiale informative privind alimentația sănătoasă menționează merele. Având în vedere câte calorii există într-un măr, este clar de ce aceste fructe au devenit cel mai de dorit produs dietetic. Luați în considerare astăzi câte calorii, proteine, grăsimi și carbohidrați sau CBFU dintr-un măr conțin.

Câte calorii sunt într-un măr

Conținutul scăzut de calorii al mărului îi atrage, în primul rând, pe cei cărora le pasă de menținerea sănătății și a greutății corporale normale. Dar pentru cei care s-au confruntat deja cu o serie de probleme cu inima sau tractul gastro-intestinal, va ajuta un măr, al cărui conținut caloric este scăzut în comparație cu compoziția bogată.

Numărul de calorii dintr-un măr este diferit în multe soiuri. Acest indicator depinde și de mărimea fructului: amintiți-vă că un măr mediu cântărește până la 180 g, iar caloriile sunt date la 100 g. Afectează conținutul de calorii al mărului și modul în care a fost preparat sau preparat pentru iarnă. Asa de:

  • Merele verzi sunt cele mai eficiente fructe care ard grăsimi, deoarece au mai mulți acizi decât alte soiuri și mai puțină fructoză. Numărul de calorii dintr-un măr verde afectează, de asemenea: acestea sunt cele mai scăzute în calorii – de la 35 de unități la 100 g. Dar beneficiile acestor mere sunt selective pentru fiecare persoană, mai ales în cazul bolilor gastrointestinale. Prin urmare, înainte de a le utiliza, consultați-vă medicul și primiți sfaturi profesionale.
  • Merele roșii, îndrăgite de mulți, conțin mai mult zahăr, mai puțini acizi, deci sunt mai des recomandate pentru bolile sistemului digestiv. Dar având în vedere câte calorii dintr-un măr roșu – 47 până la 60 kcal – sunt mai puțin valoroase în dieta celor care se luptă să slăbească.
  • Merele galbene (cel mai des întâlnit soi) au calorii medii. Dacă este nevoie să știți câte calorii există într-un măr galben, atunci iată răspunsul: de la 40 la 45 kcal / 100 g.
  • Caloriile dintr-un măr dulce și acru coapte cu coajă cresc la 59 kcal / 100 g. Dar câte calorii va avea un măr copt dacă adăugați miere, brânză de vaci sau altceva pentru gust? Mâncarea se va dovedi, desigur, dietetică, dar în mod clar nu este săracă în calorii.
  • Dacă trebuie să mănânci nu mere proaspete întregi, dar să faci piure din ele, atunci este important să ții cont de faptul că valoarea lor energetică crește la 82 kcal / 100 g de produs.
  • Merele uscate rețin minerale și vitamine (cu excepția acidului ascorbic, care devine mai puțin). Dar, din cauza scăderii apei, concentrația tuturor substanțelor crește și conținutul caloric crește – până la 230 kcal / 100 g.

Acum știi câte calorii există într-un măr proaspăt, copt sau uscat. Profitați de sfaturile colegilor noștri reputați prezentate în recenzie, unde este indicat cum să folosiți merele pentru o slăbire eficientă .

Mere: conținut de nutrienți

Merele își îndeplinesc „îndatoririle” dietetice nu numai datorită conținutului lor scăzut de calorii. Valoarea nutrițională este reprezentată de compoziția bogată a acestor fructe:

  • Există și câtă proteină într-un măr? Acestea nu conțin aproape proteine ​​sau grăsimi. Dar glucidele dintr-un măr variază de la 7% la 11%, iar cele mai utile dintre ele sunt glucoza, fructoza, zaharoza. Acești compuși sunt dizolvați într-o cantitate mare de lichid – suc de mere.
  • Acest produs este apreciat pentru compoziția sa bogată de vitamine și minerale. Merele conțin o mulțime de vitamine C, B1 și B6, există rare vitamine K și PP. Fierul, potasiul, calciul și fosforul completează, de asemenea, alimentarea cu energie a organismului, afectează formarea sângelui, curăță vasele de sânge și sistemul limfatic.
  • Un măr mediu conține patru grame de fibre, dintre care jumătate este pectină (fibre solubile). Cantitatea sa crește la coacerea merelor, care pot fi consumate chiar și cu ulcer. Pectinele sunt apreciate în special pentru efectul lor pozitiv asupra sistemului cardiovascular; atenuează salturile accentuate ale nivelului de zahăr din sânge. Dar abordările pentru tratamentul bolilor grave depind de caracteristicile individuale ale corpului, așa că vă recomand să discutați cu siguranță dieta cu medicul dumneavoastră.
  • Merele conțin o anumită cantitate de taninuri, precum și acizi grași organici: malic, tartric, citric, salicilic etc.


Medicina oficială apreciază foarte mult merele în alimentația dietetică pentru diferite boli. Nu vă recomandăm să tratați singur bolile. Înainte de a vizita un medic care vă va oferi sfaturi profesionale după ce vă va analiza starea de sănătate.

Cercetătorii moderni subliniază următoarele proprietăți curative și preventive ale merelor:

  • Merele sunt utile pentru prevenirea aterosclerozei, deoarece curăță și întăresc vasele de sânge.
  • Proprietățile benefice ale merelor împiedică dezvoltarea reumatismului, gutei și a altor probleme articulare.
  • Proprietățile antioxidante ale merelor sunt foarte valoroase. Eliberează țesuturile de toxine, metale grele (plumb, cobalt, nichel), elemente radioactive. Și aceasta este prevenirea cancerului.
  • Consumul de mere protejează împotriva afectării ficatului și a rinichilor de substanțele cancerigene care intră în organism cu alimente.

Aceasta este valoarea fructelor obișnuite în dieta noastră ale merelor. Prin urmare, au devenit unul dintre principalele produse pentru slăbit, precum și în alimentația dietetică (cu anumite boli).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`