Prima pagină » Sanatate » Câte calorii are o felie de pâine 7 semințe. Iată care sunt valorile

Câte calorii are o felie de pâine 7 semințe. Iată care sunt valorile

19 mart. 2021, 11:18,
în Sanatate

Îți place să mănânci pâine, dar îți faci griji în legătură cu silueta. Cu siguranță ai încercat mai multe tipuri de pâine, printre care și pâinea 7 semințe.

Dacă ești preocupat de sănătatea ta și de siluetă, varietatea de opțiuni care există pe piață îți permit să faci o alegere cât mai apropiată de ceea ce îți dorești.

De multe ori reclamele făcute de producători te pot duce în eroare și te pot atraage cu niște cifre false, care nu au nicio legătură cu valorile din realitate sau conțin substanțe care te pot afecta în cazul în care ai anumite probleme de sănătate/

Câte calorii are o felie de pâine 7 semințe: Bună pentru cei cu probleme cu colesterolul

Dacă ai ales să mănânci pâine cu 7 semințe, trebuie să ții cont de faptul că o felie din astfel de pâine are 26 de grame și 69 calorii. O felie de pâine 7 semințe are 11 grame sunt carbohidrati, 3 grame proteine și 2 grame de fibre. Consumul a 100 de grame de pâine 7 semințe reprezentă aproape 14% din totalul de 2.000 de calorii recomandate zilnic.

Ingredientele folosite pentru această pâine sunt: făină albă de grâu 650, apă, amestec de seminte 18% (floarea soarelui, in, susan alb și negru, mac, chia, mei), gluten din grâu, drojdie, sare iodată, făină fermentată de secară, conservanți (acid scorbic, propionat de calciu), emulsifiant (esteri ai acizilor mono și diacetiltartric cu mono și digliceridele acizilor grași), făină de malț din orz și antioxidant (acid ascorbic).

Trebuie menționat faptul că pâinea 7 semințe are un conținut scăzut în grăsimi saturate. Astfel, această pâine poate fi consumată fără probleme de persoanele care au probleme cu cu colesterolul.

Datorită semințelor conține, această pâine este și o sursă bună de fibre, seleniu și mangan. Dintre sortimentele de pâine existente în prezent pe piață, pâinea 7 semințe poate fi considerată una dintre cele mai sănătoase, putând fi recomandată pentru un stil de viață sănătos.

Asadar, cand vrei sa ai un regim sanatos, nu trebuie sa te uiti doar la cate calorii are o felie de paine, ci si la fibrele, mineralele si vitaminele continute, care pot fi un adaos benefic pentru sanatate.

Coaja are mai multe calorii decât miezul

Multă lume are impresia că dacă mănâncă coaja de la pâine consumă mai puține calorii decât dacă mănâncă miezul. Cercetătorii au demonstrat că lucrurile n ustau deloc așa. Coaja este deshidratată, pe când miezul este bogat în apă şi umflat cu aer, drept pentru care are mai puţine calorii. O altă percepție greită este cea legată de faptul că pâinea prăjită ar avea mai puține calorii. Și acest lucru este eronat! Numărul de calorii este acelaşi, pentru că pâinea este doar deshidratată. Singurul avantaj, dacă poate fi numit așa, este pentru cei care au probleme cu stomacul şi care au nevoie de un pansament gastric care să le absoarbă acidul clorhidric din stomac.

Nu înlocuiţi pâinea cu orez

Indiferent ce pâine alegeți să consumați trebuie să aveți în vedere că aceasta nu trebuie înlocuită cu orez sau paste. Orez are aproxiamtiv 350 de calorii lka suta de grame, în timpul ce pastele, fie ele și integraler, au aproxiamtiv 370 de calorii, la o porţie de 100 g. De menționat și faptul că 100 de grame de foietaj are peste 500 de calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024