Prima pagină » Local » Catargul din Parcul Regina Maria se degradează pe zi ce trece. Plăcile de marmură continuă să cadă, în timp ce primăria promite reparații – FOTO

Catargul din Parcul Regina Maria se degradează pe zi ce trece. Plăcile de marmură continuă să cadă, în timp ce primăria promite reparații – FOTO

08 aug. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

După mai multe luni în care a fost sesizată această problemă, plăcile de marmură continuă să cadă de pe catargul din Parcul Regina Maria. Trecătorii sunt uimiți de faptul că, până acum, nimeni nu a reușit să repare monumentul

Steagul României, ancorat pe construcția înaltă din Parcul Regina Maria, trebuie să ajute la aspectul vizual al orașului. Totuși, dacă de la distanță arată foarte spectaculos, când te apropii, imaginea începe să se schimbe. Plăcile de marmură sunt căzute de pe structura de rezistență a catargului, iar până acum nu s-a găsit o rezolvare, deși a mai fost reparat în trecut.

Au căzut plăcile de marmură

 poză cu plăcile de marmură

Până acum structura a fost reparată de trei ori

Parcul Regina Maria este unul dintre cele mai îndrăgite locuri de ieșenii care vin aici pentru a se relaxa sau să petreacă timp cu familia. În contrast cu gazonul bine aranjat, catargul care susține un steag uriaș cu tricolorul României arată de parcă a fost vandalizat. Însă acest lucru nu se datorează vandalismului, ci din cauza proiectului, plăcile se desprind în timp.

„Mai ies și eu în parc, stau aici, în apropiere, sincer, îmi place cum au amenajat pe aici, însă arată urât cu plăcile alea pe jos așa. Le-am observat de câteva săptămâni, dar poate le-or face cei de la primărie, până la urmă”, povestește Constantin, un localnic din zonă.

Se pare că lucrarea încă se află în garanție, astfel încât constructorul este obligat să efectueze reparațiile. Ieșenii vor să vadă rezultate, mai ales că situația persistă de aproape trei luni de zile, iar angajații primăriei au specificat anterior că problema se va rezolva în cel mai scurt timp.

„Lucrarea este în garanție. S-a luat legătura cu constructorul și în perioada următoare vor demara lucrările de reparații”, declară Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Primăria promite că va rezolva situația

o poză cu plăcile de marmură

Oficialii Primăriei susțin că vor găsi soluții pe viitor ca să nu mai fie probleme

Până acum, plăcile au fost deja reparate de trei ori, însă problema a persistat. Investiția a costat aproape 480.000 de lei din bani publici, iar lucrările au fost efectuate de Tar M.V. SRL. Se pare că aceste probleme au apărut chiar după finalizarea lucrării, din cauza proiectului, plăcile de marmură nu rezistă și se desprind de pe structură.

„Vom analiza împreună cu constructorul și vom identifica atât cauzele, cât și cele mai bune soluții ca acest lucru să nu se mai repete”, adaugă Sebastian Buraga.

Cert este faptul că ieșenii trebuie să mai aștepte până când plăcile de marmură vor fi reparate. Catargul din Parcul Regina Maria i-a costat pe ieșeni aproape 480.000 de lei, iar acum se degradează după doar câțiva ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *