Prima pagină » Local » Cătălina Duzinschi a luat Bacalaureatul la vârsta de 43 de ani și vrea să se înscrie la UMF Iași! Ar putea fi un exemplu pentru noi toţi

Cătălina Duzinschi a luat Bacalaureatul la vârsta de 43 de ani și vrea să se înscrie la UMF Iași! Ar putea fi un exemplu pentru noi toţi

07 iul. 2021, 15:01,
BZI.ro, în Local

Nimic nu este imposibil iar dacă îţi doreşti cu adevărat, totul se poate realiza. Acesta este motto-ul după care s-a ghidat Cătălina Duzinschi, o ieșeancă în vârstă de 43 de ani care a luat Bacalaureatul iar acum vrea să se înscrie în cadrul Asistenței Medicale din UMF Iași.

După 25 de ani distantă, femeia a luat Bacalaureatul 2021 şi a reuşit să treacă peste un hop care o apăsa. Aceasta a obţinut media generală de 6.70 şi a recunoscut faptul că a depus un efort imens mai ales că a trebuie să meargă la serviciu dar şi să aibă grijă de familie.

Ieșeanca ce a luat Bacalaureatul la 43 de ani este un model pentru noi toţi

Femeia a dat probe la română, biologie şi matematică şi le-a explicat jurnaliştilor de la digi24 faptul că cel mai greu i s-a părut la proba de matematică.

„Româna și biologia, pentru că acolo eu vibrez mult, sigur că astea n-au fost foarte … câteva zile așa, am absorbit materia efectiv. Matematica mi-a dat bătăi de cap, dar se poate, se poate!”, spune Cătălina Duzinschi.

În continuarea interviului, femeia a menţionat faptul că uneori s-a ruşinat pe faptul că nu a avut timp să dea bacalaureatul

„Încă nu văd așa, ca pe un mare wow, ba uneori m-am rușinat că n-am făcut la timp, sincer. Era o obligație, pentru că eram conștientă că nu se poate fără pasul ăsta, fără etapa asta nu se poate și atunci nu-mi pare rău, aș relua oricând”, spune femeia.

De ce nu a dat bacalaureatul la timp? Neînţelegeri în familie

Cătălina povesteşte faptul că la finalul liceului s-a produs un moment mai puţin fericit. Așadar, părinţii acesteia doreau ca ea să devină contavilă şi nu au fost de acord că aceasta să facă limbi străine. Pentru că nu a luat examenul, Cătălina a renunţat la scoală:

„După Revoluție, era trendul ăla că toată lumea trebuia să devină contabil. Nu au fost de acord părinții să rămân pe linia asta, limbi străine, și s-a insistat să merg la Economic. Acolo o să ieși contabilă, faci ceva în viața, câștigi bani. Pentru copiii mei a fost o lecție foarte importantă asta. Eu le-am arătat o lecție, nu neapărat le-am explicat, le-am arătat o lecție, ce mult contează să înveți la timp”, explică mama de 43 de ani.

„Este mult mai greu în momentul în care ai o familie, în momentul în care ai responsabilități legate de partea profesională, de serviciu, să ai aceeași disponibilitate pe care o are un tânăr care nu se ocupă decât de învățat”, recunoaște Mihaela Gotcu, directoarea Colegiului „Emil Racoviţa” din Iași.

Povești de succes la Iași, la Bacalaureat 2021

Examenul de Bacalaureat 2021 a scos la iveală mai multe poveşti de succes. La nivel de Iași au fost 7 persoane care au luat nota maximă. BZI.RO a prezentat în exclusivitate cine sunt cei care au luat 10 pe linie la bacalaureat sau unde vor studia în viitor.

Iașul se plasează pe locul al II-lea la nivel național, după Cluj (promovabilitate de 84.1 la sută) cu o reușită de 81.9 la sută (candidați din promoția curentă) care au trecut la testul maturității. De asemenea, pe aceeași poziție se află județul, de data aceasta ca număr al decariștilor, cu 7 elevi, Bucureștiul fiind primul, cu 21 de medii de 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *