Prima pagină » Cancan » Cătălin Scărlătescu, dat afară cu scandal dintr-un restaurant: „Mi-am luat o scatoalcă şi două picioare”

Cătălin Scărlătescu, dat afară cu scandal dintr-un restaurant: „Mi-am luat o scatoalcă şi două picioare”

08 iul. 2024, 11:13,
în Cancan

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai experimentați și cunoscuți bucătari din România, a fost dat afară cu scandal dintr-un restaurant din Germania înainte de a atinge faima de care se bucură astăzi. Motivul?

Renumitul chef a mărturisit că a greșit un sos bechamel, iar șeful său de atunci nu a fost indulgent.

Deși astăzi se bucură de o faimă considerabilă, Chef Scărlătescu a parcurs un drum lung și plin de obstacole pentru a ajunge unde este acum.

Cătălin Scărlătescu, dat afară cu scandal dintr-un restaurant

Cariera sa în domeniul culinar a debutat modest, cu sarcini simple precum spălatul vaselor și curățatul cartofilor. Experiența sa nu a fost lipsită de momente dificile, dovadă fiind chiar concedierea sa dintr-un restaurant.

„Îmi aduc aminte, eram în Germania şi spălam vase şi făceam salate, că, na, la început asta am făcut toţi şi eu eram cel mai muncitor din restaurant.

La un moment dat, au lipsit doi bucătari, nu ştiu ce naiba lipsea din bucătărie şi a venit şeful şi a zis „vreau şi eu să-mi faceţi un sos bechamel”. Zic „eu, eu”! Şi am făcut o prostie, am făcut eu un c***t. Mi-am luat o scatoalcă şi două picioare-n fund… m-a dat afară din restaurant. N-am să uit niciodată. Eram undeva în sudul Germaniei şi am mers pe jos vreo 2 km prin ploaie, am ajuns într-o altă localitate şi m-am oprit în faţa unei vitrine imense.

Era o carte mare, scria pe ea cook book – carte de gătit şi am intrat înăuntru şi am luat-o pe aia mare şi am răsfoit. M-am dus la cuprins şi am văzut Bechamel.

Şi când am deschis-o, am avut un noroc fantastic, pentru că totul era explicat şi cu poze. Am văzut că tot ce ştiam eu n-avea nicio treabă, dar absolut nimic în comun”, a povestit Cătălin Scărlătescu, pentru paginademedia.ro.

Cătălin Scărlătescu, despre nunta cu Doina Teodoru

Bucătarul ia în considerare organizarea nunții cu Doina Teodoru, dar nu are stabilită o dată exactă. Totuși, este sigur că va fi o ocazie relaxantă, unde atmosfera va fi plăcută și distractivă pentru toți participanții. În ceea ce privește meniul, acesta va fi diversificat, sub forma unui bufet, astfel încât oaspeții să poată alege liber ce și când doresc să mănânce.

„Nunta trebuie să fie, din punctul meu de vedere, o petrecere foarte casual. Ce mama dracu’ e asta, să stau drepți la nuntă, ‘acum să intre sarmalele sau curcanul’?!

Nu știu ce o să am, dacă o să am, stai să ajungem, pas cu pas. În mintea mea, un meniu de nuntă trebuie să fie mult mai interesant – o pajiște, un bufet, să mănânce lumea ce vrea, când vrea. Să nu oblig omul, să-i îndes pe gât orice nebunie creată de vreun bucătar, iscusit sau nu. Pentru că îți spun una, nu există cel mai bun bucătar pe planetă.

Dacă vii cu o paletă frumoasă, cinci preparate de pește, cinci de carne, ai de unde să guști, să te simți bine. Te duci să și bei, să și dansezi, când ai timp de toate?!„, a declarat Cătălin Scărlătescu, pentru Cancan.ro.

De curând, Cătălin Scărlătescu a povestit despre cum a fost dat afară dintr-un restaurant din Germania, când era la început de carieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024