Prima pagină » Economic Local » Cătălin Popa, antreprenor din Iași, cu afaceri în domeniul HoReCa și IT: „Într-un an am avut aproximativ 30 de controale” – FOTO

Cătălin Popa, antreprenor din Iași, cu afaceri în domeniul HoReCa și IT: „Într-un an am avut aproximativ 30 de controale” – FOTO

24 ian. 2024, 02:00, 3 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Cătălin Popa, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din Iași, spune că în anul 2023 a avut în jur de 30 de controale din partea instituțiilor statului. Tânărul are afaceri în domeniul HoReCa și IT. De curând, a lansat cardurile iTag, un fel de carte de vizită digitală a unei persoane

Cătălin Popa este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din Iași, care activează în domeniile HoReCa și IT. Acesta spune că gestionarea unei afaceri în HoReCa este dificilă, mai ales că în anul precedent a fost controlat de instituțiile statului de 30 de ori.

„Într-un an am avut în jur de 20-30 de controale de la mai multe instituții. Unii inspectori au venit de mai multe ori, alții o singură dată. Nu e nimic rău în asta, să fii verificat, nu vreau să se înțeleagă greșit. Dar eu mă întreb și cred că mulți alți antreprenori se gândesc la asta: de ce nu există prevenție? Adică vii focusat să îmi dai amendă, nu îmi dai un preaviz sau un avertisment?

Eu am primit o amendă în valoare de 100.000 de lei pentru că am depășit numărul de persoane din club, prevăzut în autorizație, și mă închizi două luni. Am greșit, plătesc, recunosc! Dar au venit instituțiile în control fix după ce s-a terminat cu restricțiile privind pandemia, când începeam să ne revenim cât de cât, și au aplicat aceleași reguli ca în pandemie. Deci am fost controlat în octombrie, închis două luni, iar anul următor am avut noi controale”, povestește Cătălin Popa, antreprenor din Iași.

Cătălin Popa, antreprenor din Iași, a lansat cardurile iTag

Acesta susține că gestionarea unei afaceri necesită timp și bani.

„Nu poți să te aștepți că scoți imediat banii investiți. Doar dacă ai un flux mare de clienți, poate reușești să faci asta. În rest, durează câțiva ani să scoți banii investiți și să începi să ai profit. Iar anul acesta este unul foarte dificil pentru antreprenori și cred că mulți vor falimenta pentru că oricum voiau să o facă, iar anul acesta a venit momentul să le închidă. Eu nu spun să nu plătim taxe mai mari și impozite. Le plătesc! Dar unde se duc acei bani? Pentru că eu nu văd investiții majore, o bunăstare a oamenilor”, mai spune antreprenorul Cătălin Popa.

De curând, a lansat pe piață niște carduri care conțin toate informațiile despre o persoană, respectiv adresa de e-mail sau numărul de telefon. Cardurile iTag sunt deja căutate de clienți, iar antreprenorul din Iași spune că sunt foarte utile. Unul costă în jur de 100 de lei.

Au crescut taxele și impozitele din 2024

Firmele din Iași, din domenii precum HoReCa sau comerț, plătesc impozite mai mari din acest an. SRL-urile sunt supuse regimului de microîntreprinderi, începând cu 1 ianuarie 2024, fără facilități suplimentare. Astfel, antreprenorii din Iași plătesc impozite mai mari din acest an. Cel pentru microîntreprinderile cu cifră de afaceri sub 300.000 de lei va fi de 1 la sută din cifra de afaceri. Pentru cele cu cifră de afaceri între 300.000 și până la 2,5 milioane de lei, taxarea va fi de 3 la sută din cifra de afaceri. Antreprenorii sunt nemulțumiți că nu au fost luate în serios solicitările lor la întâlnirile cu guvernanții. Cătălin Popa, antreprenor din Iași, mai spune că vrea să dezvolte afacerile.

Comentarii
  • Daca nu știai de controale înainte de a-ți deschide afacerile, nu prea esti un om de afaceri. Doar un visător.

  • Omul nu se plânge doar de controale…se plânge în general că după revoluție nici o investiție noua in scoli,spitale,autostrăzi,doar o jungla mizera in care
    ne zbatem in care nu beneficiem decât de taxe,impozite,controale,invidie, răutăți.Acum pe bune decât să investești aici mai bine cauți să stai liniștit…nu tu controale,nu tu bătaie de cap cu efactura cu Anaf,DSP,DSV,ISU,Direcția agricola,OPC,ANPC,ITM, Poliția și mulți alții.Nu ai ce sa faci toți vin și te caută că trebuie să ai un departament cu oameni angajați doar pentru formalități…timp,bani,legi date de pe azi pe mâine,programe cumpărate că sa fii in pas cu legile…

  • si asta este afacerist de carton facut de ziar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 noiembrie 2024
28 noiembrie 2024