Prima pagină » Titlurile zilei » Cătălin Pachițac, viceprimarul comunei Dumești, implicat într-un accident rutier grav! Aflat la volanul unui autoturism marca Toyota, a spulberat un căruțaș. Larian Mindirigiu era beat și cu atelajul nesemnalizat. „Am băut o bere și un 50”- FOTO

Cătălin Pachițac, viceprimarul comunei Dumești, implicat într-un accident rutier grav! Aflat la volanul unui autoturism marca Toyota, a spulberat un căruțaș. Larian Mindirigiu era beat și cu atelajul nesemnalizat. „Am băut o bere și un 50”- FOTO

06 dec. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Viceprimarul Cătălin Pachițac a fost implicat într-un accident rutier chiar pe ulițele comunei Dumești. Acesta a acroșat o căruță care circula haotic și era nesemnalizată. Căruțașul, Larian Mindirigiu, este un tânăr de 32 de ani din comună, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar, din nefericire, a fost grav rănit în urma impactului

Cătălin Pachițac, viceprimarul comunei Dumești din județul Iași, a fost implicat într-un grav accident rutier, chiar pe ulițele din comună după ce a intrat în coliziune cu o căruță nesemnalizată. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, însă nu același rezultat l-a avut Larian Mindirigiu, tânărul de 32 de ani, localnicul ce conducea căruța haotic, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Cătălin Pachițac a povestit exact cum s-a produs întreg accidentul și a precizat că a observat căruța mult prea târziu.

„Din fericire, nu am pățit nimic grav și sper ca și tânărul din căruță să fie bine. Din câte am reușit eu să mă interesez de el, este la spital și spune că îl doare șoldul. Conduceam acasă un vecin din Dumești, care a fost și m-a ajutat la treabă. Era foarte, foarte întuneric și nici eu, și nici băiătul din dreapta nu am văzut nimic, am observat căruța foarte târziu, deoarece nu era semnalizată. Mergea pe mijlocul drumului și mai era și băut.

Nu e prima dată când acest băiat e pericol public pe stradă, pentru că umblă numai beat cu căruța. Eu dacă beau o gură, nu mai pun mâna pe volan. A mai avut trei incidente. O dată a intrat frontal cu căruța în parbrizul unei mașini, altă dată s-a răsturnat cu căruța, el a rămas pe asfalt și caii au umblat liberi prin sat și au lovit alte mașini, și acum, cu mine. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat, eu nu eram beat cum se speculează și îmi doresc ca și el să fie bine”, a declarat Cătălin Pachițac, viceprimarul comunei Dumești, Iași.

Victima: „Eu cred că a fost ceva personal”

Victima accidentului, căruțașul în vârstă de 32 de ani, Larian Mindirigiu, a fost testat cu aparatul alcooltest de către polițiștii care au ajuns la fața locului, rezultatul fiind de 0,31 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a precizat pentru reporterii BZI că nu a consumat decât o bere și un 50 la barul din sat și se îndrepta spre casă.

„Eu mergeam să cumpăr câte ceva din comună, că era închis peste tot, l-am văzut cum vine din spate, dar am crezut că și el mă vede, noroc că am tras și am intrat în șanț, că altfel nu mai scăpam cu viață. Avea și viteză și sper că era și băut, chiar dacă în fiolă nu a ieșit. Eu zic că a făcut-o intenționat, că eu am mai avut conflicte cu el. M-a aruncat din căruță, așa tare a fost impactul, și noroc că am căzut în șanț, nu pe beton, că muream. Mi-a rupt și picioarele la cal și mi-a distrus și căruța în totalitate. Mă simt foarte rău, mă dor toate și urmează să mă bage în operație. Eu încă sper că a fost ceva personal, dar o să rezolv eu când mă fac bine. Am băut la bar o bere și un 50 înainte să plec acasă, nu eram beat”, a precizat Larian Mindirigiu, victima.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Pacientul prezenta o fractură complexă de bazin, cu hematom în pelvis, fără sângerare activă”

Amintim că accidentul s-a produs pe traseul de drum Hoisești spre comuna Dumești, sâmbătă seara, 4 decembrie 2021, în jurul orei 18:00. În coliziune a fost implicat un autoturism marca Toyota, condus de Cătălin Pachițac și și o căruță, condusă de Larian Mindirigiu. Victima accidentului a fost căruțașul, care a fost transportat de urgență la spital cu fractură de bazin.

„Pacientul este în vârstă de 32 de ani, victimă a unui accident. Acesta prezenta o fractură complexă de bazin, cu hematom în pelvis, fără sângerare activă. În momentul internării era stabil respirator și hemodinamic. Pacientul este internat în secția de ortopedie”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași. Polițiștii ieșeni care au ajuns la fața locului imediat după producerea accidentului continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

„Sâmbătă, 4 decembrie 2021, am fost sesizați despre un accident rutier, soldat cu victime omenești, produs pe raza comunei Dumești. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că în accident au fost implicate două vehicule, respectiv un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, și un atelaj hipo, condus de un bărbat de 32 de ani. În urma impactului, bărbatul de 32 de ani a fost rănit. Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul alcooltest, în urma testării șoferului autoturismului rezultatul fiind negativ, iar în urma testării conducătorului atelajului hipo rezultând o valoare de 0,31 miligrame alcool pur în aerul expirat. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat reprezentații IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`