Prima pagină » Titlurile zilei » Cătălin Lupu amenajează la Școala Gimnazială din Ciurea un WC la preț de apartament! Firma care execută lucrarea este abonată la fondurile primăriei – GALERIE FOTO

Cătălin Lupu amenajează la Școala Gimnazială din Ciurea un WC la preț de apartament! Firma care execută lucrarea este abonată la fondurile primăriei – GALERIE FOTO

23 aug. 2022, 02:00, 16 ,
în Titlurile zilei

Primarul comunei Ciurea amenajează la Școala Gimnazială din localitate un WC la preț de apartament. Grupul sanitar, cu o suprafață de maximum 60 de metri pătrați, costă 398.373,39 de lei, echivalentul a 80.760,09 euro. Lucrarea a fost atribuită firmei S.C. INGSA S.R.L., prin achiziție directă

S.C. INGSA S.R.L. pare a fi firma de casă a lui Cătălin Lupu din moment ce, în anul 2021, a avut contracte cu primăria Ciurea în valoare de peste 170.000 de lei. Societatea are sediul în Strada Poitiers, nr. 10, județul Iași, și este deținută de George Popescu și soții Apetrăchioaie.

o imagine cu scoala gimnaziala din comuna ciurea

Lucrarea a fost atribuită firmei S.C. INGSA S.R.L., prin  achiziție directă

Elevii din Ciurea vor avea un WC la preț de apartament

o imagine cu scoala gimnaziala din comuna ciurea

Lucrările au fost atribuite firmei S.C. INGSA S.R.L. la doar câteva minute după ce anunțul de achiziție a fost încărcat pe SEAP

Primarul Cătălin Lupu amenajează în satul Ciurea, comuna Ciurea, un grup sanitar în valoare de nici mai mult, nici mai puțin de 80.760,39 euro. Astfel, conform SEAP, la Școala Gimnazială din Ciurea se desfășoară în această perioadă „lucrări de construcții și amenajare corpuri sanitare cu regim de înălțime P, cu structură de rezistență, cu fundații izolate și stâlpi metalici pe cadre, închideri cu panouri sandwich. Grupurile sanitare sunt complet echipate cu obiecte sanitare și vor fi racordate la rețele de utilități (apă, canalizare, electricitate)”. Construcția va avea o suprafață maximă de 60 de metri pătrați.

Lucrările au fost atribuite firmei S.C. INGSA S.R.L. la doar câteva minute după ce anunțul de achiziție a fost încărcat pe SEAP.

S.C. INGSA S.R.L. pare o firmă de casă a primăriei din Ciurea, având în vedere faptul că a încheiat și în anul 2021 mai multe contracte cu primăria din Ciurea. Astfel, în data de 1 noiembrie 2021, firmei i se atribuia un contract privind efectuarea de lucrări de construcții complete sau parțiale și lucrări publice care au constat în realizarea fundației de beton armat, structură metalică și închideri cu panou sandwich. Aceste lucrări au costat 156.705,00 lei, echivalentul a 31.664,61 de euro.

De asemenea, în data de 18 octombrie 2021, comuna Ciurea atribuia firmei S.C. INGSA S.R.L. un contract în valoare de 15.517,32 de lei pentru lucrări de montare borduri de dimensiuni mari, 20x25x5 cm, inclusiv beton și agregate de balastieră. Oferta nu a inclus procurarea bordurilor, acestea fiind puse la dispoziție de către client.

o imagine cu primarul Catalin Lupu

Locuitorii comunei Ciurea consideră utilă amenajarea unui grup sanitar pentru elevii Școlii Gimnaziale din Ciurea, însă nu-și explică de ce acest proiect este atât de costisitor

Raul Neneștean: „Sunt total de acord cu această construcție, dar nu la acest preț exorbitant!”

o imagine cu familia Apetrachioaie, asociati firma INGSA SRL

Firma S.C. INGSA S.R.L. pare a fi firma de casă a lui Cătălin Lupu, din  moment ce, în anul 2021, firma a avut contracte cu primăria Ciurea în valoare de peste 170.000 lei

Locuitorii comunei Ciurea consideră utilă amenajarea unui grup sanitar pentru elevii Școlii Gimnaziale din Ciurea, însă nu-și explică de ce acest proiect este atât de costisitor. De asemenea, Raul Nemeșteanu se întreabă și de ce Cătălin Lupu nu a așteptat mai multe oferte pentru acest proiect, ci a ales să atribuie contractul firmei S.C. INGSA S.R.L. la doar câteva minute după ce anunțul de achiziție a fost încărcat pe SEAP.

„WC la preț de apartament gata mobilat! De curând, primăria Ciurea a făcut o licitație publică pentru amenajarea unui grup sanitar și asigurarea de utilități la Școala din Ciurea, mai pe românește spus, un WC ! Până aici, nimic de obiectat, dar haideți să ne uităm puțin mai atent la datele oficiale ca să înțelegeți mai bine șmecheriile din spatele acestei licitații!

După cum puteți observa, data de publicare a licitației este 27.07.2022, ora 9:58.

Imediat după ce s-a înscris firma care trebuia să câștige licitația, gata, s-a terminat, la ora 10:36, pentru suma de 80.760 de euro! Eu vin cu următoarea întrebare: de ce nu lăsăm licitația deschisă pentru o perioadă de 2 săptămâni, astfel încât să se poată înscrie la licitație cât mai multe firme și, bineînțeles, cea mai bună să câștige! Acum sper că înțelegeți unde vreau să ajung și să vedeți și dumneavoastră cum unii băieți deștepți fac bani!

Dacă ne uităm puțin mai atent, o să vedem că acest grup sanitar sau WC are o suprafață de maxim 60 de metri pătrați! Adică noi plătim pentru construcția unui WC peste 80.000 de euro!

Acum 2 ani, la fel, am semnalat faptul că primăria a plătit către o firmă niște păpuși gonflabile la preț de statuie! Nu spune nimeni că acest grup sanitar este inutil, dimpotrivă, sunt total de acord cu această construcție, dar nu la acest preț exorbitant, după părerea mea”, a declarat Raul Neneștean, un locuitor din comuna Ciurea.

Contactat de către reporterii BZI, Cătălin Lupu a declarat că va oferi explicații în legătură cu WC-ul care costă cât un apartament în termen de 30 de zile. De asemenea, reporterii BZI au încercat să ia legătura cu reprezentanții firmei S.C. INGSA S.R.L., însă aceștia nu au răspuns apelurilor repetate.

Comentarii
  • Ion de la Ciurea

    DNA poate observa pe excrocul cap de porc ce golanii face, pușcărie cu executare pentru animalul primar.

  • Ar trebui luate la mana toate licitatiile, achizitiile din ultimii ani si analizate bine sunt convins ca DNA va avea mari surprize, dar probabil nu se vrea or fi mana in mana

  • In Hlincea blocuri cu 3 etaje și mansarda lingă case regimul de înălțime de 9 metri și au 1213 metri. Mansarda is banii primarului

  • RAUL NEMEȘTEANU SAU RAUL NENEȘTEAN CUM NAIBA ÎL CHEAMĂ, CICĂ UN CETĂȚEAN, NU E DECÂT UN PORC GRAS MUSTĂCIOS DE CONSILIER LOCAL USR-IST CARE NU FACE NIMIC PENTRU COMUNĂ DECÂT SĂ-ȘI BAGE RÂTUL ÎN TOT CEEA CE FACE PRIMARUL ÎN COMUNĂ ȘI SĂ FIE SPECTATOR CARE COMENTEAZĂ. CE AI FĂCUT TU MĂ VINITICULE ÎN COMUNA ASTA? CONCRET, PALPABIL? CĂ DE VORBELE TALE SUNTEM DESTUI SĂTUI. AAA, ȘI SĂ NU UITĂM CĂ TU PLĂTEȘTI ACESTE ȘTIRI DE CACAO. AI FOST FUGĂRIT PE UNDE AI UMBLAT TU ȘI AI VENIT LA CIUREA CĂ E TRAIUL BUN ȘI AI ȘCOLI, GRĂDINIȚE, PARCURI ȘI INFRASTRUCTURĂ CÂT DE CÂT OK DECÂT ALTE COMUNE DEZVOLTATE CICĂ, EX. MIROSLVA. NU ARE PE JUMĂTATE DIN CÂTE A CONSTRUIT PRIMĂRIA CIUREA PT PLOZII VOȘTRI. CE EDUCAȚIE DAI COPIILOR TĂI? SĂ FIE CA TINE, MĂI PÂRÂCIOSULE?! STAI CUMINTE ÎN BANCA TA, POATE TE FUGĂRESC ȘI CIURENII. PUNE MÂNA ȘI FII UN INSTRUCTOR BUN, CĂ TOȚI CANDIDAȚII PICĂ LA TRASEU DIN CAUZA TA.

  • AUL NEMEȘTEANU SAU RAUL NENEȘTEAN CUM NAIBA ÎL CHEAMĂ, CICĂ UN CETĂȚEAN, NU E DECÂT UN PORC GRAS MUSTĂCIOS DE CONSILIER LOCAL USR-IST CARE NU FACE NIMIC PENTRU COMUNĂ DECÂT SĂ-ȘI BAGE RÂTUL ÎN TOT CEEA CE FACE PRIMARUL ÎN COMUNĂ ȘI SĂ FIE SPECTATOR CARE COMENTEAZĂ. CE AI FĂCUT TU MĂ VINITICULE ÎN COMUNA ASTA? CONCRET, PALPABIL? CĂ DE VORBELE TALE SUNTEM DESTUI SĂTUI. AAA, ȘI SĂ NU UITĂM CĂ TU PLĂTEȘTI ACESTE ȘTIRI DE CACAO. AI FOST FUGĂRIT PE UNDE AI UMBLAT TU ȘI AI VENIT LA CIUREA CĂ E TRAIUL BUN ȘI AI ȘCOLI, GRĂDINIȚE, PARCURI ȘI INFRASTRUCTURĂ CÂT DE CÂT OK DECÂT ALTE COMUNE DEZVOLTATE CICĂ, EX. MIROSLVA. NU ARE PE JUMĂTATE DIN CÂTE A CONSTRUIT PRIMĂRIA CIUREA PT PLOZII VOȘTRI. CE EDUCAȚIE DAI COPIILOR TĂI? SĂ FIE CA TINE, MĂI PÂRÂCIOSULE?! STAI CUMINTE ÎN BANCA TA, POATE TE FUGĂRESC ȘI CIURENII. PUNE MÂNA ȘI FII UN INSTRUCTOR BUN, CĂ TOȚI CANDIDAȚII PICĂ LA TRASEU DIN CAUZA TA.

  • La fel si in Lunca Cetatuii, in cartier Astoria sunt blocuri printre case cu regim de inaltime depasit, la 3 – 4 m de gard, au umbrit tot! Nu mai zic ca au facut gard din zidarie pe trotuare… mai au putin si construiesc pe strada principala! Niste jigodii corupte aia de la primarie!

  • Pentru CETATEAN

    Nu stiu cine e acest Raul dar stim cine primarul si asta spune tot.

  • Mare golani sunt ai de prin primaria Ciurea !
    Japci pe fata !!

  • Jos cu corupția salvați proprietarii

    Procuratura doarme, primăria iasi doarme, oamenii dorm, la wc ul Asta de 80mii de euro se vor caca toți care nu au wc în casa din Ciurea?

  • În primul rând aș dori să fac niște precizări! Acest articol nu l-am plătit nici eu,nici partidul din care fac parte!
    De doi ani de când sunt consilier local în cadrul primăriei Ciurea, am asistat neputincios la toate șmecheriile pe care primăria Ciurea le-a avut cu diferite firme de casă! Când am cerut explicații domnului primar mi-a răspuns:” nu am ce să comentez pentru că dumneavoastră puneți întrebări provocatoarea!” Nu! Eu nu pun întrebări provocatoare,eu vreau să aflu adevărul acestor șmecherii pentru că sunt făcute din banul public,al tuturor contribuabililor! Pot să demonstrez acest lucru prin publicarea proceselor verbale ale ședințelor!
    Dacă până acum făceați ce vroiați în primărie , nimeni nu vă spunea nimic,de acum lucrurile s-au schimbat și asta se vede că nu vă convine!
    Deocamdată nu am putere majoritară în consiliu local și nu pot face mai nimic, decât să semnalez organelor competente toate aceste escrocherii pe care le faceți! Las organele competente să facă verificări și în funcție de rezultatul anchetei să dispună măsurile legale!
    Îmi doresc o Românie fără hoție în care risipa banului public să înceteze, să nu mai vedem astfel de știri în care amenajarea unui wc costă peste 80.000 euro și toți cetățenii comunei să beneficiem de condiții de trai decente,nu demne de evul mediu! Poate mergeți puțin prin sate ca să vedeți cum oamenii se încalță cu cizme de cauciuc după o ploaie mai abundentă!

  • te cunosc bine

    Catalina de la urbanism e cea care se ocupa de autorizatii si ….de achizitii….EA E JMEKERA ACOLO……mina dreapta a primarului

  • Stim si cine e Catalina. Aia imparte spagile de la autorizatii ca sa nu se murdareasca Catalin. De aia construiesc pana in drum si aproape lipit de gard. In Hlincea au facut o uratenie de constructie lipita de strada. Daca vine unu iarna si aluneca pe drumul ala ingust intra cu masina in balcon. Zici ca-s garaje la cat de aproape au construit, nu bloc.

  • La puscărie cu primarul!!!!

  • Si cu Grosu Ciprian din Rediu la bulau. Numai Don Ionut construieste in Rediu!!!

  • Mai schimbati si voi firma aia de DDD ca bate la ochi aceeasi firma peste tot face deratizare si dezinsectie.Mai rupeti in doua, in trei ca prea bagati in buzunarul aceleiasi firme…Se stie de ce. Si nici treaba buna nu face ca deh substantele sunt scumpe si la urma nu mai ramane mare lucru daca pune ca la carte…

  • Firma se mai schimba dar administratorul e acelasi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *