Prima pagină » Actualitate » Cătălin Drulă visează USR la guvernare în 2024
Cătălin Drulă visează USR la guvernare în 2024

Cătălin Drulă visează USR la guvernare în 2024

20 apr. 2022, 09:56, 2 ,
în Actualitate

Președintele interimar Cătălin Drulă consideră că USR ar reveni la guvernare în 2024. Drulă este de părere că partidul poate guverna alături de o parte din PNL. Desigur, românii nu au o părere foarte bună despre felul în care a guvernat USR în trecut. Din aceste considerente, USR-iștii au înregistrat și o scădere în sondaje.

În fosta guvernare, intre PNL și USR au existat numeroase certuri şi acuzaţii. Din aceste considerente alianța dintre USR și PNL s-a rupt, după ce miniștrii primei formațiuni și-au depus demisiile în bloc.

Cătălin Drulă visează USR la guvernare în 2024

Invitat la o emisiune online, liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat faptul că partidul pe care îl conduce are şanse mari să revină la guvernare în 2024 după alegerile parlamentare. Întrebat dacă mai vede posibilă o alianță cu PNL, Drulă a specificat faptul că nimic nu este exclus dar că l-ar alege pe Nicolae Ciucă în detrimentul lui Florin Cîțu. Cătălin Drulă îl consideră pe Nicolae Ciucă un om cu care se poate discuta. În schimb, despre Florin Cîțu, Drulă nu are cuvinte de laudă:

Ciucă măcar e om mai aşezat, cu care poţi să vorbeşti nişte lucruri. Din păcate, nu are o competenţă foarte mare pentru ce e nevoie pe guvernare. Florin Cîţu este un om care a acţionat în politică complet neserios şi nu se poate construi cu el”

Drulă este convins că în România se poate face un pol liberal ca răspuns la cel ”militaro socialist”. Acesta a declarat că sunt şi în rândul liberalilor oameni nemulţumiţi de actuala guvernare și speră că împreună cu aceștia să poată guverna în 2024.

Desigur, USR speră la cât mai multe voturi din partea cetățenilor. Adevărul este că, după perioada de guvernare, USR-iștii au început să scadă în sondaje. Aceștia sunt abia al patrulea partid de pe scena politică, după PSD, PNL și AUR, conform celui mai recent sondaj. În această ordine de idei este bine de menţionat faptul că USR s-a opus ridicării restricțiilor din România.

Cătălin Drulă a ajuns președinte interimar în urma unui scandal din USR

Cătălin Drulă a ajuns președintele interimar al USR după un întreg scandal. După alegerile din toamnă, atunci când Dan Barna a pierdut în fața lui Dacian Cioloș, lucrurile nu s-au calmat în interiorul formațiunii politice. În acest context s-a format o echipă condusă de Dan Barna și din care face parte și Cătălin Drulă care deţinea majoritatea în structura de conducere a partidului. Așadar, Dacian Cioloș a amenințat cu demisia dacă planul lui de reformare a partidului nu va trece de votul structurii de conducere. În cele din urmă Dacian Cioloș şi-a dat demisia din funcția de președinte al USR:

Credința mea este că partidul USR este în continuare o alternativă la extremism (…) E nevoie pe scena politica de un partid care-și dorește modernizarea României. Am decis să demisionez din poziția de președinte, rămân în continuare în partid. (…) spunea Dacian Cioloș

Așadar, faptul că actualul președinte, Cătălin Drulă visează că va duce USR la guvernare în 2024 poate fi o strategie prin care să țină partidul unit.

Comentarii
  • Niciodata USR la guvernare! Pe buna dreptate romanii nu mai vor sa auda de USR

  • INSPECTOR GADGET

    lasa sa fure PSD in continuare sa distruga tot cum au facut de 30 si ceva de ani pentru a au multi prosti ca tine care ii sustin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *