Prima pagină » National » Cătălin Drulă, propunerea pentru Ministerul Transporturilor, a primit aviz pozitiv din greșeală
Cătălin Drulă, propunerea pentru Ministerul Transporturilor, a primit aviz pozitiv din greșeală

Cătălin Drulă, propunerea pentru Ministerul Transporturilor, a primit aviz pozitiv din greșeală

19 oct. 2021, 13:25,
BZI.ro, în National

Cătălin Drulă a primit un aviz pozitiv de la Comisia de Transporturi din Parlamentul României.Totuşi, ministrul propus al Transporturilor s-a arătat nedumerit de avizul pe care l-a primit.

Este al 6-lea ministru din Cabinetul Cioloș care primește aviz negativ şi care are şanse tot mai mici de a fi votat în Parlamentul României.

UPDATE: Cătălin Drulă, propus la Transporturi, este singurul care a primit aviz pozitiv, după o greșeală a comisiei.

A fost supus votului „avizul negativ”, care nu a întrunit numărul necesar de voturi. (12 voturi pentru, 8 împotriva și 9 abțineri).

Cătălin Drulă, propunerea pentru Ministerul Transporturilor, a primit aviz pozitiv

Așadar, cu o majoritate de voturi, ministrul Cătălin Drulă a primit aviz în Comisia de Transporturi din Parlamentul României. Totuşi, propunerea din partea USR nu ştie cu exactitate ce aviz a primit. Acesta a declarat că aşteaptă să vadă hârtia semnată de cei doi preşedinţi, respectiv cel de la Camera Deputaţilor și Senatul României:

Un viz negativ care nu a întrunit numărul de voturi necesare. Eu el mulţumesc colegilor pentru apreciere, le mulţumesc pentru această aprobare. Am avut un dialog tehnic, pe proiecte. Înseamnă că este un dialog apreciat.

Eu când am mai fost în comisie, momentul în care o propunere ca această pică la vot este cealaltă. Ar fi un vot pozitiv. Cei doi preşedinţi, de la Cameră şi Senat vor semna

Chestiunea kilometrilor am lămurit-o. Sunt proiecte care sunt pe final, se finalizează la sfârşitul anului. Nu ştiu care sunt şansele Guvernului în Parlamant. Ne-am asumat ca pe o datorie. Nici PSD nici PNL nu au propus premier. Ne-am asumat acest Guvern monocolor şi acolo se va vedea dacă există majoritate. Nu este niciun motiv să schimbăm, romanii nu vor să vadă noi negocieri. În PNL este un singur lucru de schimbat, premierul.

Cătălin Drulă este al șaselea ministru audiat. La votul privind avizul negativ Drulă a primit: 8 voturi împotriva avizului negativ, 7 abțineri și 12 pentru avizul negativ. Drulă este singurul ministru la care nu s-a întocmit majoritate pentru aviz negativ până acum și a fost felicitat la finalul audierilor:

 

Dan Barna laudă comisia din Parlament care i-a dat avizul negativ

În urmă cu câteva zeci de minute de la declarația făcută de Cătălin Drulă, propunerea pentru ministerul de Externe, Dan Barna, s-a arătat mulțumit de audirile din Parlament. Asta în contextul în care comisia a dat negativ, fostul vicepremier a declarat că a avut o discuție profesionistă cu cei din Parlament:

A fost o discuție foarte bună, au fost colegi, nu de la USR, care au aprecizat nivelul discuțiilor. Declarațiile PSD sunt constante. Discuțiile pe fond au fost consistente. Subiectele discutate au fost relevante pentru politica externă. Partenerii americani așteaptă o implicare mai mare din partea noastră. Legată de relația cu Turcia, sunt mai multe paliere. Avem parteneriatul economic dar avem și problemele de drepturile omului.. a declarat Dan Barna

Vă aducem aminte faptul că toți miniștrii propuși de USR au primit avize negative în comisiile din Parlamentul României unde cei din PNL, ca urmare a deciziei luate de partid, s-au abținut de la vot.

 

Dacian Cioloș a depus lista cu miniștrii din Guvernul Cioloș luni în Parlament. Așadar la doar o zi după depunere, comisiile audiază marți miniștrii propuși, urmând ca miercuri începând cu ora 10 să se voteze în Parlamentul Reunit Guvernul. Lista cu miniștrii propuși o puteți consulta aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *