Prima pagină » Actualitate » Cătălin Drulă, după demisia lui Dacian Cioloș: „Am ajuns președinte interimar al USR pentru că sunt cel mai votat vicepreședinte”
Cătălin Drulă, după demisia lui Dacian Cioloș:

Cătălin Drulă, după demisia lui Dacian Cioloș: „Am ajuns președinte interimar al USR pentru că sunt cel mai votat vicepreședinte”

08 feb. 2022, 10:41,
în Actualitate

Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR, spune că va lua o decizie în ceea ce priveşte candidatura la şefia USR, dar pentru moment, va rămâne la funcţia de preşedinte interimar.

„Nu o să-mi dau demisia din această funcție pentru că am o responsabilitate în această funcție”, a spus Drulă.

Drulă a transmis totodată celor din PLUS că nu trebuie să plece din partid, pentru că reprezintă în continuare o echipă.

Cătălin Drulă, preşedinte interimar al USR după demisia lui Dacian Cioloș

Cătălin Drulă, a dat primele declarații după ce a fost numit preşedintele interimar al USR.

”Le transmit că suntem toți în echipă, că nu mai vorbim de culori diferite, nu mai suntem două partide diferite. Asta este o decizie pe care o voi lua în momentul în care vom organiza Congresul pentru un președinte plin al USR”, a spus Cătălin Drula.

Fiind întrebat dacă va candida la şefia USR, acesta a oferit jurnaliştilor un răspuns prompt.

„Nu o să-mi dau demisia din această funcție. Nu vreau să comentez gestul lui Dacian Cioloș, eu am ajuns președinte interimar pentru că sunt cel mai votat vicepreședinte, nu am candidat la funcția de președinte al USR”, a adăugat Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă: „Nu suntem din plastic, suntem vii. Eu vorbesc despre viitor”

Dacian Cioloș, președintele USR, a ameninţat de multe ori că își va da demisia din partid din cauza faptului că Biroul Național Politic nu dorește să-i aprobe planul de reforme interne. Luni seară, 7 februarie 2022, surse politice au precizat că proiectul președintelui USR a întrunit 11 voturi favorabile şi 14 împotrivă.  Motiv pentru care Dacian Cioloş şi-a anunţat oficial demisia din funcţia de preşedinte al USR.

„Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia (…) Credinţa mea e că USR e în continuare o alternativă politică pe scena politică din România, o alternativă la extremism”, a afirmat el.

Cioloş a mai precizat că preşedinte interimar va fi Cătălin Drulă, şi că el nu va mai candida la funcţia de preşedinte al USR, la Congres.

Acum președinte interimar al USR, Drulă a declarat că se gândește la ceea ce se va întâmpla cu partidul pe viitor, de aceea consideră că trebuie să lase poarta deschisă pentru Dacian Cioloș.

„E o dezbatere pe argument, e civilizată. E un moment că suntem cu un partid democratic. Eu vreau să vorbesc despre ce se va întâmpla de astăzi. Asta depinde de dumnealui. Sunt convins că va dori să contribuie la acest proiect. Suntem toți o echipă. Acum o săptămână eram cu toții la Mogoșoaia, să o apărăm pe colega noastră. Nu suntem din plastic, suntem vii. Eu vorbesc despre viitor”, a spus Cătălin Drulă.

Întrebat despre data la care se va organiza un Congres pentru alegerea președintelui, acesta a declarat că „Trebuie să ținem cont de situația epidemiologică. Trebuie să ne gândim bine și responsabil”.

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a anunțat că USR va face opoziție pe bune și va monitoriza activitatea actualului Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *