Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prins în Germania. El a fost reţinut - FOTO

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prins în Germania. El a fost reţinut – FOTO

28 nov. 2023, 21:02,
BZI.ro, în Actualitate

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă marţi seară Poliţia Română.

Acesta a fost depistat de partenerii externi

Potrivit sursei citate, acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Bărbatul prins în Germania este Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, pe numele căruia instanţa a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

„În continuare, se derulează activităţi procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în ţară”, au mai transmis poliţiştii.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare.

Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, vineri, la ora 07.49, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude.

Cum a reușit primarul din Baia Mare să fugă din România

Joi noapte, Cătălin Cherecheș a transmis live pe Facebook, susținând că este nevinovat și că i s-au furat 10 ani din viață. „Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, a spus Cherecheș.

Potrivit Poliției de Frontieră, Cherecheș a ieșit din țară vineri dimineață la ora 07.49, folosind cartea de identiate a unei rude. Conform presei locale, este vorba despre un văr al edilului fugar. Poliția a anunțat că este vorba despre o persoană născută în anul 1988, care locuiește într-o țară din Europa.

Conform oficialilor Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea autovehiculului în care se afla Cherecheș în Ungaria.

„Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07.49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin. La ora menţionată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi şi un pasager pe scaunul din dreapta. Cele două persoane s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti, dintre care una, cea a pasagerului, aparţinea unei rude a numitului Cherecheş Cătălin, persoană care locuieşte într-un stat din Europa”, a declarat inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu.

Comentarii
  • Purcelus cu parul cret, ce cauti ma prin Germania, hop Germania!

  • Stiau baietii de la secu unde era ca doar ei l-au scos din tara

  • cel mai ravnit popou de la tzuhausen

    Cat de prosti pot sa fie aia din Baia Mare sa voteze un borfas ordinar ca asta? Mai ales ca era in arest cand prostovanii il votau primar! Ca asa e in tara lui papura africanul, stai la parnaie iar retardatii de voteaza primar, ca doar esti vedeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *