Prima pagină » Actualitate » Cătălin Cherecheș condamnat la 5 ani de închisoare. Decizia este definitivă, dar primarul din Baia Mare este de negăsit. A fost dat în urmărire națională – UPDATE
Cătălin Cherecheș condamnat la 5 ani de închisoare. Decizia este definitivă, dar primarul din Baia Mare este de negăsit. A fost dat în urmărire națională  - UPDATE

Cătălin Cherecheș condamnat la 5 ani de închisoare. Decizia este definitivă, dar primarul din Baia Mare este de negăsit. A fost dat în urmărire națională – UPDATE

24 nov. 2023, 09:48, 2 ,
în Actualitate

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă, astfel că primarul va ajunge la închisoare, în următoarele 24 de ore. Cătălin Cherecheș a fost condamnat tocmai de judecătoarea pe care soacra sa a încercat să o mituiască pentru a obține o sentință mai blândă.

UPDATE:  Conform informațiilor de ultimă oră, polițiștii au fost atât la Cătălin Cherecheș acasă, cât și la Primăria din Baia Mare, dar edilul este de negăsit.

”Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit de la instanța competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Astfel, polițiștii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului.”, arată IPJ Maramureș.

Astfel că primarul Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională.

„Data nașterii: 07-07-1978

Cetățenie: ROMANIA

Domiciliat în: Baia Mare, jud. MARAMURES, ROMANIA

Motivul: mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea

Fapta: trafic de influenta si luare si dare de mita”, arată Poliția Română.

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Decizia a fost luată în urma unui apel declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinței penale nr. 41/2022, pronunțată de către Tribunalul Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016.

„Solutia pe scurt: 1. În baza art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinţei penale nr. 41/2022 din data de 24 februarie 2022, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosar nr. 2537/117/2016, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul temeiniciei acesteia, cu privire la duratei pedepsei complementare aplicate inculpatului CC şi rejudecând cauza în aceste limite:

Majorează durata pedepsei complementare aplicate prin sentinţa apelată faţă de inculpatul CC, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar), de la 4 ani la 5 ani.

Pedeapsa complementară se execută potrivit art. 68 alin. 1 lit. c) C.pen., respectiv după executarea pedepsei principale a închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

În temeiul art. 397 alin. (4) rap. la art. 2502 din C. proc. pen., Dispune menţinerea sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa din data de 18.05.2016 emisă în dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj asupra: – autoturismului marca Porsche Cayenne S 9PA EL 22, cu seria şasiu WP1ZZZ9PZ8LA52593, cu număr de înmatriculare MM-10-VDC, proprietatea inculpatului CC, – terenului intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, proprietatea inculpatului CC, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Dispune ca sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa din data de 18.05.2016 emisă în dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel).

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. 2.În temeiul art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală, respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul CC împotriva Sentinţei penale nr. 41/2022 din data de 24 februarie 2022, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosar nr. 2537/117/2016.

În baza art. 272 C.proc.pen., stabileşte în favoarea Baroului de Avocaţi Cluj suma de 942 lei, reprezentând onorariul cuvenit d-lui av. SO, în calitate de apărător desemnat din oficiu pentru apelantul-inculpat, sumă ce se avansează din Fondul Ministerului de Justiţie.

În temeiul art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă apelantul-inculpat la plata în favoarea Statului Român a sumei de 17.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea Ministerului Public în apel vor rămâne în sarcina Satului Român. Definitivă.

Pronunţată azi, data de 24 noiembrie 2023, prin punerea deciziei la dispoziţia apelantului-inculpat şi procurorului prin intermediul grefei Curţii.

Document: Hotarâre 1704/2023 24.11.2023”, potrivit minutei instanței.

Comentarii
  • Sclav modern

    Incredibil ce repede se mișcă „justiția” când trebuie eliminat cineva incomod!!!

    De când i a numit pe „conducătorii” României sclavi aserviți occidentului la o serbare publică a jandarmeriei, am fost sigur că omul de mai sus are zilele numărate.

  • E in Italia. De ce credeti ca se lupta toti sa ajunga primari, senatori, parlamentari etc,,, ca sa faca munca cinstita sau pt furat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *