Prima pagină » Local » Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi, a fost demis. Iată cine este noul şef al aerogării – EXCLUSIV
Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi, a fost demis. Iată cine este noul şef al aerogării - EXCLUSIV

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi, a fost demis. Iată cine este noul şef al aerogării – EXCLUSIV

20 nov. 2020, 18:11,
în Local

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi, a fost revocat în cursul acestei zile, din funcţie. Consiliul de Administraţie de la Aeroportul Internaţional Iaşi a decis în urma unei şedinţe care a început la ora 10.00 , revocarea din funcţie a directorului. În locul său a fost numit Vasile Stoicea, directorul de operaţiuni aeroportuare. Acesta a fost numit cu caracter provizoriu, până la organizarea unui nou concurs pentru această funcţie.

„Azi am avut o ședință de consiliu de administrație, programată de luna trecută. Am avut ordinea de zi și analiza activității directorului, s-a luat decizia revocării, am numit un nou director interimar, pe o perioadă de trei luni, din interiorul aeroportului, care să asigure buna funcționare a aeroportului, care are pregătirea necesară, pentru a ocupa această funcție. Scopul nostru rămâne același ca și până acum, să readucem traficul pe aeroport, să rezervăm resursele care sunt disponibile, să le punem la adăpost cât se poate, să utilizăm cheltuielile și să ne facem niște planuri de a trece cât mai bine de perioada asta de pandemie și să ne pregătim de un viitor un pic mai bun”, a declarat Alexandru Anghel, preşedinte CA Aeroportul Iaşi.

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași, a demisionat din funcție în luna iulie a acestui an. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean, i-a forțat plecarea

Demisie surpriză în luna iulie a acestui an a lui Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Iași . După mai bine de doi ani de mandat în fruntea regiei autonome, Cătălin Bulgariu și-a înaintat subit demisia din funcție. Totul a plecat de la un scandal cu Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași. Acesta i-a forțat demisia după un scandal legat de proiectul de 7 milioane euro lângă hangarul Aerostar pentru extinderea platformei de parcare avioane. Firma Aerostar Bacău are nevoie de legătura cu pista pentru a putea aduce avioanele în hangar. Pe 15 iunie Maricel Popa a ieșit public pentru a anunța că directorul Aeroportului Iași și-a înaintat brusc demisia din funcție.

Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, i-a grăbit demisia lui Cătălin Bulgariu. Realitatea din spatele scandalului

Pe 15 iunie, unul din membrii Consiliului de Administrație, a ajuns la biroul lui Maricel Popa cu o hârtie în mână. La o oră distanță, Maricel Popa a anunțat demisia lui Cătălin Bulgariu. Popa i-a forțat demisia după un scandal privind întârzierea extinderii platformei de parcare avioane de 7 milioane euro lângă hangarul Aerostar. Pentru că nu s-a făcut nimic, Maricel Popa nu are cu ce să iasă în campanie electorală, între cei doi izbucnind un scandal.

„Am primit sâmbătă (13 iunie) demisia directorului Aeroportului Iași. Au fost două zile de analiză și discuții atât cu el, cât și cu specialiști din domeniu și cu cei din Consiliul de Administrație. Demisia este un act unilateral, motivele pot fi prezentate de domnul Bulgariu. Nu aș vrea să intru în aceste detalii”, a susținut Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași.

Atac grosolan al lui Maricel Popa, președintele CJ Iași, la adresa lui Cătălin Bulgariu

Maricel Popa, fostul președinte al Consilului Județean Iași, l-a atacat pe Bulgariu, reproșându-i acestuia întârzierea proiectelor regiei. Platforma de parcare care face legătura cu hangarul de la Aerostar a întârziat nepermis, însă vina i-a aparținut și lui Maricel Popa, cel care a ținut în Consiliul Tehnico- Economic (CTE) proiectul vreme de două luni.

„La Aeroport, în schimb, lucrurile nu merg în ritmul pe care ni-l dorim. Platforma pentru hangarul de mentenanță înaintează destul de greu, înregistrăm întârzieri. Creșterea numărului de călători a fost inerțială. Mai mult, pe perioada de pandemie, încep să cred că sunt probeme cu finanțarea aeroportului. Trebuie să analizăm orice strategie, orice punct de vedere și să trecem la dezvoltarea aeroportului. După doi ani încă nu îmi este foarte clar ce strategie abordăm pentru modernizarea aeroportului. Procedural, Consiliul de Administrație va numi un interimar. Pe termen lung, vom declanșa imediat procedura de concurs și sper să avem un partener mult mai implicat în dezvoltarea aeroportului”, a mai spus Maricel Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *