Prima pagină » Local » Câtă șpagă a primit Petronela Susan, angajata de la Primăria Rediu, pentru eliberarea unei autorizații de construire? Procurorii o vor în arest pentru 30 de zile
Câtă șpagă a primit Petronela Susan, angajata de la Primăria Rediu, pentru eliberarea unei autorizații de construire? Procurorii o vor în arest pentru 30 de zile

Câtă șpagă a primit Petronela Susan, angajata de la Primăria Rediu, pentru eliberarea unei autorizații de construire? Procurorii o vor în arest pentru 30 de zile

08 feb. 2023, 09:43, 17 ,
în Local

În cursul zilei de ieri, 07.02.2023, anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au efectuat percheziții la primăria Rediu, în cadrul uni dosar de luare de mită. Au fost vizați angajații de la compartimentul Urbanism. S-a realizat și un flagrant, în urma căruia Petronela Susan, inspector la Primăria Rediu, a fost reținută pentru 24 de ore.

În cursul zilei, angajata va fi condusă la Tribunalul Iași cu propunerea de arestare pentru o perioadă de 30 de zile. Petronela Susan a lucrat în trecut și la Primăria Iași, fiind vizată în alt dosar de corupție. La Primăria Rediu, Petronela Susan a primit 1.000 de euro în două tranșe pentru eliberarea unei autorizații de construire. Angajata nu a apucat să se bucure de șpagă pentru că banii din a doua tranșă erau marcați de anchetatori. În cursul serii de ieri și primarul Ciprian Grosu a comentat acțiunea organizată de DGA.

”Corupția este un fenomen care macină societatea românească încă din vremurile comunismului, accentuându-se o dată în plus cu avansarea României pe căile democrației.
Este regretabil să vedem astăzi, cu toate exemplele furnizate de DNA în ultimii ani, încă un episod în care este implicat un funcționar, suspectat de cea mai gravă faptă de corupție – luarea de mită – și cu atât mai regretabil este că evenimentul de astăzi a implicat comună noastră.

În această după-amiază am fost înștiințat că în interiorul instituției noastre a fost realizat, de către DGA, un flagrant prin care s-a constatat că un funcționar cu vechi ștate vechi în administrația locală (acesta lucrând ani buni în serviciul de urbanism al primăriei Iași și de circa 2 ani în cadrul specific al primăriei Rediu), că ar fi luat, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a-și îndeplini obligațiile de serviciu și pentru care era remunerat de către stat. În acest moment al anchetei este prematur a se pronunța oricine în legătură cu vinovăția acestei persoane, acesta fiind exclusiv atributul instanțelor de judecată care vor pronunța o soluție legală.

Dragi vecini,
Încă de la începutul mandatului meu am militat, constant, vehement și neabătut, împotriva oricărui act de corupție ce ar putea afecta serviciul primăriei comunei Rediu, comunicând tuturor subordonaților și colaboratorilor mei că în ceea ce privește actele de corupție toleranța la nivelul primarului din Rediu este ZERO. Din acest motiv, voi pune la dispoziția organelor de anchetă, toate și oricare, informații, date și documente ce pot servi la aflarea adevărului în această cauză”, a transmis Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Comentarii
  • LA CIUREA DE CE NU VINE NIMENI SA VADA CATA SPAGA S-A LUAT CA SA AUTORIZEZE BLOCURI INTRE CASE?

  • O da doar atat ?Fără număr de la DON HOMES

    DON HOMES de nenumărate ori o ducea acasă și de aici se vede si câtă șpagă a luat după casele făcute în Rediu.
    Don intra ca la el acasă în primăria lui Grosu,atâtea case făcute pe mandatul lui cam bate la ochi

  • Atentie personal spagar

    Ionut Iliescu consilier personal mana dreapta a primarului ia SPAGI in numele lui

  • O fundatie, o autorizatie, o atentie

    Las’ chiar daca a plecat Petronela a ramas Stegariu sa colecteze pentru Grosu in continuare…cine nu a auzit de duetul Susan& Stegariu…. Numai impreuna erau pe teren…

  • Este nimic. Vedeți la Miroslava. Toate blocurile au supraetajari. La complexul de pe Pepinierei , fosta clădire a stațiunii de cercetări, zona era imprejmuita și construită cu blocuri înainte de a se vinde terenul de catre primărie. Blocuri printre case. Toată Miroslava. Nu au frică la cum se laudă copiii Primăriei.

  • La ISC Iasi degeaba faci reclamatii ca nu se intampla nimic. E plin de coruptie si acolo. Construiesc cum vor la Ciurea din cauza primarului spagar si dezvoltatorilor interlopi. Te mai si ameninta. Trebuie trimis direct la minister scrisoare cu poze, filmari etc. Nici presa nu te ajuta decat daca le dai mur in gura ca nu-s in stare nici sa faca copy/paste corect.

  • Felicitari oamenilor care au curajul sa-i demaste pe cei care vor spaga pentru a rezolva o problema legal.

  • Bravo DNA, la cât mai multe arestări în primării ! Verificați toate autorizațiile din ultimii 20 ani !

  • Și mai sunt alții care spun:,,Dar ce mă rog,a luat și doamna 1000 de euro șpagă,doar n-a dat în cap,ce e așa grav?”
    Contează consecințele actului de corupție.
    Într-adevăr,sunt de felicitat cetățenii care au curaj sa sesizeze acte de corupție.
    Important este ca instituțiile anticorupție să-și facă treaba,altfel,demersul este degeaba.
    Mai grav este când ,chiar cei care trebuie să facă dreptate sunt corupți! Si-atunci ce se mai poate face? Ramai cu dreptatea ,,strâmbă”!

  • Nu se întâmplă nimic la Rediu fără Primar. Nu-și imaginează DGA ul cata bucurie ar face întregii comune dacă l-ar ridica pe acest analfabet din imobiliare, care a păcălit o întreaga comunitate.

  • Aceasta Petronela Susan a primit spaga si de la Porosnicu Geanina Vera pe parcursul reabilitarii casei de pe doamna elena

  • Beton ciment

    Doamna Susan a cerut spaga in numele Primarului Grosu! Dovada e clara, in acte!!!! Si Stegariu poate confirma ca aduna spaga pentru Grosu!!!

  • Un grup de spagari Susan cu Stegariu plus Ionuț Iliescu consilierul personal a primarului.

  • 1000 euro eliberare autorizatie, va dati seama cat primeste la receptie ? 🙂

  • Don Juan de Rediu

    Am auzit ca la receptie Susan trebuie si footută, concubinul e betiv si are sula mică…

  • La cum arată in poză, mai bine o sari decît sa o încojuri….bate 100 kile baba la 60 ani. Din cauza gușei nici poola nu o poate suje

  • ASTA SE VEDE

    A, bun asa! Si-s in libertate? Foarte frumos! Unde e legea???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`